Nisan ayı sanayi üretimi açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),nisan ayına ilişkin sanayi üretim rakamlarını açıkladı. Nisan ayında Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4 azaldı. Ekonomistler, arındırılmamış sanayi üretim endeksinin nisanda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,6 azalmasını bekliyordu.

Nisan ayı sanayi üretimi açıklandı
Nisan ayı sanayi üretimi açıklandı
GİRİŞ 18.06.2019 10:04 GÜNCELLEME 18.06.2019 10:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),nisan ayına ilişkin sanayi üretim rakamlarını açıkladı. Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4 azaldı

 

 

Nisan takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin yıllık bazda yüzde 2.3 azalacağı, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin ise aylık bazda yüzde 0,2 yükseleceği tahmin ediliyordu.

SANAYİ ÜRETİMİ MARTTA AYLIK BAZDA YÜZDE 2.1 ARTTI

Arındırılmamış sanayi üretim endeksi, martta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4.7, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi yıllık bazda yüzde 2.2 azalırken, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi ise aylık bazda yüzde 2.1 artış göstermişti.

 

 

AYRINTILAR GELİYOR...

YORUMLAR 2
  • Bülent 4 yıl önce Şikayet Et
    9 gunlük tatilde gezdik, yatmak iyi gelmiyor., belki etkisi olmustur.
    Cevapla
  • oya 4 yıl önce Şikayet Et
    abd 2008 kriiznden şirketlere hisse karşılığı para aktardı. konkordato ilan eden şirketelere hisse karşılığı para aktarılırsa şirketler ve ekonomi kurturulur. ABD karşılıksız para basıp aktardı üstelik merkel de açıkladı bunu. AB de aynısın yapı.
    Cevapla