Emeklinin zam oranı belli oldu

Merkez’in son enflasyon anketine göre, emeklilerin temmuz zammı en az yüzde 6 olacak.

Emeklinin zam oranı belli oldu
Emeklinin zam oranı belli oldu
GİRİŞ 16.06.2019 11:07 GÜNCELLEME 16.06.2019 11:07
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Emekliler ve memurların zam ayına sayılı gün kaldı. Temmuzda tüm emekliler ve memurların maaşları artacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında, memurlara ve memur emeklilerine ise yüzde 5 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4’ü aşarsa aşan kısım kadar fark yansıtılacak.
 
HAZİRAN TAHMİNİ YÜZDE 0.91
 
İlk 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 4.99, memurların ve memur emeklilerinin ise yüzde 5.99 çıkarken, gözler bu oranları artıracak ya da azaltacak haziran ayı TÜFE verisine çevrildi. Bu veri de 3 Temmuz’da açıklanacak. Ancak, Merkez Bankası’nın dün açıkladığı haziran ayı beklenti anketi ipuçlarını verdi. Ekonomistlerle yapılan son beklenti anketinde, haziran ayı tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi yüzde 0.91 olarak gerçekleşti. Tahmine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuz ayında yüzde 6 oranında zam alabilecek. Memurlar ve memur emeklilerinin temmuz zammı yüzde 6.94’e ulaşacak. 

 

 

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR 13
  • TÜRKİYELİ 4 yıl önce Şikayet Et
    En düşük maaş alan ile en büyük maaşı alanı topla 2 ye böl sonuç ne çıkıyorsa tüm emeklilere eşit maaş verilsin herkesin vızırtısı kesilsin diye düşünüyorum..
    Cevapla
  • mısafır 4 yıl önce Şikayet Et
    zam,enflasyon,yangel yat maaş al beğenme gevşek gevşek yorum yapmayın devlet 3 kurum bırakacak alayını kapatacak,1 sağlık 2.miili eğitim3.silahlı kurumlar.geriye nekadar kurum var kapat 2 yıl sonra amerikanın yerinde biz varız.
    Cevapla
  • Şehzade 4 yıl önce Şikayet Et
    ssk ve bağkur emeklisinin enflasyon farkıyla memur emeklisi enflasyon farkı neden farklı.Bu adaletsizliğe son verecek bir aklıselim yokmudur.sanki iki emekli gurubu farklı ekonomi yaşıyor bu ülkede.büyük saçmalık.
    Cevapla
  • İhsan44 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize zeval vermesin ama Nisan ayın vergi dilimine girip verilen zammın hepsini almaları gerçekten hoş değil zam almamış gibi oluyorsun
    Cevapla
  • doğruları konuşan 4 yıl önce Şikayet Et
    Süper
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle