EYT seçimden sonra çıkacak mı? Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Meclis...

Binlerce kişinin merakla beklediği EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile ilgili yeni düzenleme seçim sonrası TBMM'ye gelecek mi? Son dönmede gündemden düşmeyen EYT ile ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklama yaptı. Peki EYT seçim sonrası çıkacak mı? İşte Haziran ayında öne çıkan açıklamalar...

GİRİŞ 20.06.2019 12:40 GÜNCELLEME 20.06.2019 12:40
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

EYT için gözler resmi açıklamalara çevrilirken İBB seçimleriyle birlikte tekrar gündemin ana başlığı oldu. TBMM'nin seçim öncesi ve sonrası gündemi bir hayli yoğun olması sebebiyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar beklenti içerisine girdi.  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş son dönemde birçok haber başlığında yer alan EYT meclise gelecek mi sorusuna ilişkin net ifadeler verdi. Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamada, "EYT meselesi ben de her gün, mübalağa etmiyorum. Bir tweet attığınız zaman arkasından çok sayıda kardeşimiz EYT ile ilgili yazılar yazıyor. Hakikaten dinlediğimiz zaman biz de onların meselelerine daha yakından vakıf oluyoruz ama biz de şunu söylüyoruz." ifadelerini kullandı. "Türkiye'nin şartları var. Bu Türkiye'de artık erken emeklilik diyebileceğimiz erken yaşlardaki emekliliği kaldırabilecek bir sosyal güvenlik yapımız yok. Popülist bir politika izlemek durumunda değiliz." dedi.

 

 

Öte yandan TBMM'nin aldığı karara göre yeni askerlik yasasının ardından af yasası, yargı reformu ve ekonomi paketi üzerine görüşmeler, Temmuz ayının sonuna kadar devam edecek ve meclis kapanmayacak. Hal böyle olunca gözler bir kez daha EYT meclise gelecek mi sorularına çevrildi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar seçimden sonra çıkacak iddialarına ilişkin önümüzdeki günlerde açıklama gelecek.

BİNALİ YILDIRIM'DAN EYT AÇIKLAMASI

 

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım cuma namazını Eyüpsultan Camii'nde kıldı. Cami çıkışında vatandaşlarla tek tek tokalaşan Yıldırım, yoğun ilgiyle karşılaştı.Gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, "Seçim koordinasyon merkezimiz bugün Eyüpsultan'da program hazırlamışlar. Bu çerçevede buradayız. Buradan programa gideceğiz" şeklinde konuştu.

Emeklilikte yaşa takılanlar için daha önce 'biraz sabır' dediği hatırlatılan Yıldırım, "Bakanlığımız çalışmalarını yapıyor" şeklinde konuştu.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İÇİN MODEL

Yıldırım'ın işaret ettiği Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda konu üzerinde çalışıldığını belirten uzmanlar, "Finlandiya Modeli" olarak bilinen yöntemle, Emeklilikle Yaşa Takılanlar meselesinin önemli ölçüde çözüme kavuşturulabileceğini ifade ettiler.

Finlandiya’da uygulanan modele göre emekliliğine kısa bir süre kala, alınacak maaşın her yıl yüzde 2 oranında azalmasını kabul eden vatandaşlar anında emekli olabilmektedir. Emekliliğine iki yıl kalanların maaşından yüzde 4, üç yıl kalanların maaşından yüzde 6 maaş kesintisi yapılması ön görülüyor. 

MHP LİDERİ BAHÇELİ'DEN EYT AÇIKLAMASI

MHP lideri Devlet Bahçeli EYT hakkında, "Bizim seçim beyannamemizde bu konu var. Ayrıca milletvekili arkadaşlarımız bu konu üzerinde de çalıştılar. Hatta meclise bir teklif de sundular. Ancak 49 milletvekiliyle bunu çıkartmamız mümkün değil. Birde bunun şu anki maliyeti Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı iç ve dış sorunlar içerisinde ille de bunu çıkartacağız diyerek kimseyi kandırmaya da gerek yok. Şu an için bunun çıkması mümkün değil." şeklinde konuştu.

YORUMLAR 8
  • İbrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapılacak çok basit 18 ay askerlik yapanlardan 12 ay düşüşgetireceksiniz okadar böylece 1 sene önce insanlar em ili olabllecek
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Sabırla bekliyorum 46 yaşındayım 1990 SSK girişim var pirimim dolu hayırlısı olsun inşaallah
    Cevapla
  • Akdeniz 4 yıl önce Şikayet Et
    50 yaşın altında kesinlikle emeklilik olmamalı..50 yaşıni geçenlerde belli oranlarda emeklilik hakkı verilebilir sağlık ve yarı maaş gibi.. yaşı dolunca tam maaşa kavuşmali..
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    50 yaşındaki eyt li leri emekli edebilirsiniz
    Cevapla
  • Ali Çelik 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaş şartını tamamlayanlara kıst maaş bağlayarak lutfen bu zülmü bitirin Avrupa 1 yıl dahi çalışan bizim vatandaşlarımıza bu maaşı bağlıyor kendi insanımıza bunu esirgemiyelim adaletin iktizası budur
    Cevapla
  • Gökhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sami bey helal olsun
    Cevapla
  • adem38 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizin beğendiginiz avrupa da Almanya da 45 yıl çalışan bir işçi 650 euro emekli maaşı alıyor. Ev kirası en ucuz 600 euro. ne yiyip ne içecek bu emekli. Bir de Türkiye yi beğenmiyorsunuz. Sizin dediginiz bir yıl çalışan emekli maaşı alanda 100 eurodan fazla emekli maaşı alamaz. Benim 12 sene çalişmışlığım var ve şu an emekli olsam alacagım aylik 350 euro. Almanyada 45 yıl calışan biri ortalama 220000 euro prim ödüyor. 65 yaşında emekli olup 80 yasında olse en fazla alacağı 120000 euro maaş. yani Alman devletinin kasasina 100000 euro kalıyor. Türkiye boyle yapsa bizim millet isyan eder.
    Cevapla
  • sami öztürk 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede herkesime istediği verilir İşci çalışır vergisini öder aldığı paradan gelir vergisi kesilir bu ülkede işcinin hiçbir hakkı yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle