Uzaya gidiş-dönüş bilet fiyatı belli oldu

Uluslararası Uzay İstasyonu'na düzenlenecek olan turistik uçuşların bilet fiyatları belli olmaya başlıyor. ABD'li uzay şirketi Bigelow Aerospace, kişi başı 52 milyon dolar isteyeceklerini açıkladı.

Uzaya gidiş-dönüş bilet fiyatı belli oldu
Uzaya gidiş-dönüş bilet fiyatı belli oldu
GİRİŞ 14.06.2019 16:43 GÜNCELLEME 14.06.2019 16:44
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bildiğiniz gibi NASA geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (ISS) resmen turizme açıldığını duyurmuştu. NASA'nın duyurusunun ardından artık yavaş yavaş ISS turistik seferlerinin ücretleri de belli olmaya başladı. İlk hamleyse Nevada merkezli Bigelow Aerospace şirketinden geldi.

Dün konuyla ilgili resmi bir açıklama yapan Bigelow Aerospace başkanı Robert Bigelow, kişi başı 52 milyon dolar karşılığında Uluslararası Uzay İstasyonu'na turist taşıyacaklarını duyurdu. Bigelow'un açıklamalarına göre şirket şu anda uzay seferleri için SpaceX ile anlaşma sağlamış durumda. Dört farklı uçuş için Crew Dragon kapsülü ayırt edilmiş.

Uzay turizmi seferlerinin ne zaman başlayacağıyla ilgili konuşan Robert Bigelow,"SpaceX'in Falcon 9 roketi ve Crew Dragon kapsülünün NASA'dan gerekli sertifikaları alması gerekiyor. Bu süreç tamamlandıktan sonra turizm programımız da start verecek." sözlerini kullandı.

 

 

SpaceX şu anda uzay turizmi kullanılacak olan uzay araçlarını geliştiriyor. Bildiğiniz gibi NASA'nın şu anda yörüngeye insan taşıyabilecek herhangi bir aracı bulunmuyor. Uzay mekiği programının 2011 yılında iptal edilmesinden bu yana NASA, Rusya'nın Soyuz roketleriyle uzaya gidiyordu. SpaceX'in ise uzay araçlarını önümüzdeki yıl itibarıyla insanlı uçuşlar için hazır hale getirmesi bekleniyor. Sonrasında Bigelow Aerospace gibi şirketler aracılığıyla turistler uzaya taşınacak.

Uzay turistleri 30 gün ISS'de kalabilecek

 

 

NASA geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarda turizm amaçlı ISS misyonlarının 2020'de başlayacağını söylemişti. Uzay ajansının ifadelerine göre her bir uzay turisti ISS'de maksimum 30 gün kalabilecek. NASA ayrıca ticari uzay turizmi uçuşlarının yılda en fazla iki kez yapılabileceğini belirtti. 

 

YORUMLAR 10
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayde uzaya 1-2.Arkaları dörtleyelim lütfen Çağına geliyoruz Bizim içimizdeki akıllı geçinenler S400'ü kime kullanacağız ne yapacağız diyorlar.Sizin aklınıza mantığınıza şaşarım.Siz uyuyun uyuyun.E e e e.Pış pış pış..Dandini dandini dastana onlar gidiyor uzaya e e e e.
    Cevapla
  • Ajanda 4 yıl önce Şikayet Et
    Afyonda 52 lira verip kaplıcalara gitmeyi düşünüyorum.
    Cevapla
  • Hakan YILDIZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Herşey dahil midir ? Erken rezervasyona indirim olanağı var mi :))
    Cevapla
  • Selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    Tek gidiş var mu? Herşey dahil uygulama var mı
    Cevapla
  • Müntakim olan ALLAH 4 yıl önce Şikayet Et
    gidin ama gelmeyin dünyayo soyup uzaya gidin ama gelmeyin..
    Cevapla
  • ottomans 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyeden de iki kisi yazilmis vaaay be paraya bak arkadas.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle