Huawei ile ilgili müthiş iddia! ABD kendi ayağına sıktı

Huawei'nin geliştirdiği mobil işletim sistemi ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Oppo ve Vivo tarafından test edilen HongMeng'in Android'den %60 daha hızlı olduğu iddia edildi.

Huawei ile ilgili müthiş iddia! ABD kendi ayağına sıktı
Huawei ile ilgili müthiş iddia! ABD kendi ayağına sıktı
GİRİŞ 13.06.2019 16:55 GÜNCELLEME 09.08.2019 12:10
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

ABD'nin ticaret yasağı uyguladığı Huawei kendi işletim sistemini çıkarmaya yönelik çalışmalarına hız verdi. Global Times'ın yeni raporuna göre HongMeng adlı işletim sistemi şu anda Tencent, Oppo ve Vivo gibi şirketler tarafından yoğun bir şekilde test ediliyor. Ayrıca beta test sürecine dahil olan farklı yerel üreticiler de var.

 

 

ANDROİD'DEN YÜZDE 60 DAHA HIZLI

Huawei ve Tencent'in yeni işletim sisteminin daha fazla gelişmesi ve test edilmesi için bir araya geldiği bildiriliyor. Raporda yer alan en dikkat çekici detay ise Huawei'nin işletim sisteminin Android'den %60 daha hızlı olduğunun öne sürülmesi. Şüphesiz ki bu çok büyük bir iddia ve yeni işletim sisteminin başarısı için hayati öneme sahip olabilir ancak ortada henüz yeterli kanıt olmadığı için şimdilik "spekülasyon" olarak kabul etmek durumundayız.

HONGMENG'İN 1 MİLYON CİHAZA YÜKLENDİĞİ BİLDİRİLDİ

 

 

China Daily web sitesinden gelen bir başka haberde ise, Huawei'nin HongMeng işletim sisteminin 1 milyon akıllı telefona yüklendiği belirtildi. Verilerin, Rosenblatt Securities adlı bir firma tarafından paylaşıldığı söyleniyor ancak bunların ne tür cihazlar olduğuyla ilgili bir detay yok. Yani piyasaya sürülmeye hazır mı yoksa sadece test amaçlı mı olduğu şu an için bilinmiyor.

KAYNAK: DONANIMHABER
YORUMLAR 71
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin'de Çinli yapar, Kore'de Koreli yapar, Japonya'da Japon yapar. Ya abd'de kim yapar, Ya çinli, yada koreli veya Hintli, Türk, italyan, alman vs. Yani amerikalı parayı Çalar (alibaba yapar) işi dewşirmelerden alır, kendine mal eder.
    Cevapla
  • u mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Android uzaydan gelmediğine göre bunu da biri yapacak.ABD ayvayı yiyecek öyle gözüküyor.Zor oyunu bozar derler.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ciddi ciddi böyle bir işletim sistemi olduğuna inanlar var. Diyelim ki böyle bir işletim sistemi yazıldı. Sonu ne olacak? Nokia telefon nasıl iflas etti bilen var mı? windows mobil bile işe yaramadı.
    Cevapla
  • Baba 4 yıl önce Şikayet Et
    Ha Çin ha Amerika fark etmez .Yerli yazılım yerli yazılım.
    Cevapla
  • abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi işte adam kendi yerli yazılımını yapmış. darısı başımıza
    Cevapla
  • hsd 4 yıl önce Şikayet Et
    Huaweiye önceden beri olan sempatisi katlanan bir tek ben miyim acaba.. Androidi hayatımdan çıkarmak için çok iyi bir alternatif olacaktır, sabırsızlıkla bekliyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle