Kendisi için yapmıştı talebe yetişmez oldu

Giresun’un Tirebolu ilçesinde televizyon tamircisi Uğur Kerim, kendi ihtiyacını karşılamak için kurduğu güneş enerji paneline ilgi olunca taleplere yetişemez hale geldi.

Kendisi için yapmıştı talebe yetişmez oldu
Kendisi için yapmıştı talebe yetişmez oldu
GİRİŞ 12.06.2019 14:11 GÜNCELLEME 12.06.2019 14:29
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Evinin her türlü elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden karşıladığını anlatan Uğur Kerim, kurulan güneş enerji sisteminin maliyetini üç yılda ödenilen elektrik faturasıyla amorti edilebildiğini söyledi.

 

 

Bu işe televizyon tamircisi olarak teknolojiye merakından başladığını ifade eden Uğur Kerim “Teknolojiye merakım vardı ve bu yüzden gelişmeleri takip ediyordum. Yapabilir miyim diye önce kendi evimin ihtiyaçlarını karşılamak için deneme yaptım. Başarılı olunca da başkalarına örnek olduk. Şuanda evimin bütün elektrik ihtiyacı ne varsa güneş enerjisinden karşılıyorum. Kesinlikle yaz ve kış diğer elektrik enerjisine ihtiyacım yok. Bir kurulum maliyetim oldu bunun dışında elektrik faturası ödediğim yok diyebilirim” dedi.

“Güneş enerji sitemi maliyeti 4 yılda amorti edilebilir”

 

 

Güneş enerjisi sistemi maliyetinin 3 yılda elektrik faturasıyla amorti edilebileceğini de anlatan Kerim “Bir güneş enerji paneli sisteminin yaklaşık 25 yıl ömrü var. Kurulduktan sonra hiçbir bakım onarım maliyeti de bulunmamaktadır. Bir evin güneş enerji maliyeti kurulacak panel sistemine göre değişebilir ama yaklaşık 4-5 bin lira civarındadır. Bu da iki, üç, dört yıl gibi bir zamanda ödenen elektrik faturası kadardır. Dolayısıyla 25 yıl ömrü olan bir güneş enerji sitemini kurduğunuzda en az 20 yıl fatura ödemeden güneş enerjisinden ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Hatta kendi ihtiyaç fazlası enerjinizi de devlete satabiliyorsunuz” diye konuştu.

“Devletten yüzde 50 hibe desteği”

Güneş enerji sisteminin bir çok alanda kullanıldığını da söyleyen Kerim “Güneş enerji sistemini sadece aydınlatmada değil, üretim, sulama gibi bir çok alanlarda kullanılmaktadır. Kendi elektrik sistemimi kurduktan sonra bazı komşularımıza da bu sistemden kurduk. Şimdi ise köyümüzün su pompalama sitemini de güneş enerjisine dönüştüreceğiz. Bununla birlikte özellikle İç Anadolu Bölgesi yoğunlukta olmak üzere bir çok bölgede güneş enerjisi sistemini kurmak için gidiyorum. Giresun’da da yaylalarımızda da yoğun bir talep bulunmaktadır. Bu talep giderek artmaktadır. Özellikle devletimizin güneş enerji sisteminin yüzde 50’sini hibe desteği bulunması talepleri artırmaktadır” şeklinde konuştu.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 14
  • İsmail Coşkun 4 yıl önce Şikayet Et
    Gündüz üretilen elektriği akülere depolayıp gece de kullanılabilir. Ancak bu tür güneş sistemleride jel aküler kullanılması gerekiyor fakat jel aküler çok pahalı olduğundan amorti süresi 8-10 yıla çıkmaktadır. Jel aküler konusunda detaylı bir çalışma yapılıp maliyeti düşürülebilirse işte o zaman gerçekten her ev için gerekli bir çözüm diyebiliriz.
    Cevapla
  • Zeka 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazın klima yakmaya yeterli olsun Paramızda cebimizde kalsın, Özellikle Akdeniz bölgesine çok uygun, Ama sanki birileri engelliyor sanki
    Cevapla
  • Sivasli 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış hesapliyorsun kardas
    Cevapla
  • yunus emre 4 yıl önce Şikayet Et
    sadece gündüz elektrik üretibilirsin akşam napacaksın peki, romantizm mi yapacaksın
    Cevapla
  • aden 4 yıl önce Şikayet Et
    tasarruf ampulü yakacaksan, led tv izleyeceksen tamam ama fırın çalıştıramazsın, ütü yapamazsın, kalorifer kazanı yakamazsın. bunları gece de yapabilmek için ve kışın güneşte az olunca sistemi daha büyük kurmak daha güçlü aküler almak zorundasın. tabiki maliyet artıyor.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    bilmediğiniz konularda konuşup rezil olmasanız! Paneller eve elektrik vermez sisteme bağlı özel aküleri doldurur. İhtiyaç dahilinde elektrik akülerden inverter larla alınır
    Cevapla
  • Haluk Tek 4 yıl önce Şikayet Et
    Akü depolaması diye bi şey var gündüz fazla elektriği depola gece harca.
    Cevapla
  • seldur 4 yıl önce Şikayet Et
    Gündüz akü şarj oluyor gece aküden harcıyor
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Gündüz elektiriği bataryalarda depolanabilir. Velevki depolanmadı. Türkiyenin elektirik kaynağı hes ve santrallerdir. Santrallerden gelen elektrik kaynağı kadar yenilenebilir elektrik üretilse gündüz yeter hem kişisel kardır. Hem devlet olarak kardır. Sadece tekil bakış açısıyla bakmayalım . Son olarak türkiyede elektiriğin çoğu gündüz tüketiliyor. 07 - 22 gibi düşünülebilir. Vesselam
    Cevapla
  • Yolcu58 4 yıl önce Şikayet Et
    Akü denen şey onun için var !
    Cevapla
  • tirebolulu 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun hemşehrimize yayginlasdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle