Ev kadınlarına 21 bin TL'ye kadar destek! Başvurular nereye yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayı Binali Yıldırım ‘’Aileler, Gençler ve İstanbul İstihdam Paketi’’ kapsamında ev hanımlarına 1000 TL yardımı yapılacağını açıkladı. Peki sistem nasıl olacak? Ev kadınların bin TL yardımı nasıl alacak? İşte açıklanan tüm detaylar...

Ev kadınlarına 21 bin TL'ye kadar destek! Başvurular nereye yapılacak?
Ev kadınlarına 21 bin TL'ye kadar destek! Başvurular nereye yapılacak?
GİRİŞ 18.06.2019 16:32 GÜNCELLEME 18.06.2019 16:32

İstanbul'da yapılacak seçimler öncesi "Aileler, Gençler ve İstanbul İstihdam Paketi" açıklayan AK Parti adayı Binali Yıldırım ev hanımlarına müjdeli haberi verdi. Yapılan çalışmalar kapsamında ev kadınlarının yaptığı el işlerine 1000 liraya kadar destek verilecek. Bin TL'lik yardımın detayları önümüzdeki günlerde netlik kazanacak ve başvurular başlayacak.

 

 

EV KADINLARINA BÜYÜK DESTEK

Ev kadınlarının işgücüne katılmasını yükseltmek, kadınların istihdamını ve işgücüne katılımını arttırmak için devlet harekete geçti ve 12 milyon kadına 15 bin TL 'ye kadar faizsiz kredi vermeye başladı. 

 

 

Kadınların işgücüne katılım oranını yüzde 34 seviyesinden  yüzde 41 seviyesine çıkarılması için kapsamlı bir destek paketi hazırladı ve söz konusu paketle ev kadınlarına ciddi destekler verilmesinin önü açılmış oldu.

EĞİTİM VE FİNANSAL KAYNAK DESTEĞİ

Kadın Girişimciler Derneği, kadınların aktif iş hayatında yer alması için eğitim ve finansal kaynak sunuyor. Gerek kamu bankaları gerekse özel bankalar kadın girişimcileri desteklemek amacıyla düşük faizli krediler veriyor.

EVDE ÜRETİM DESTEĞİ

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı çatısı altında verilen eğitimlerin ardından mikro kredi ile evde üretim destekleniyor. Türkiye Grameen Mikrofinans Programı kapsamında faizsiz geri ödemek koşuluyla ev kadınlarına 5 bin liraya kadar kredi veriliyor. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı aracılığıyla girişimci kadınlara kredi kullandırılıyor.

Bu yılki yapılan çalışmalar kapsamında ev kadınlarına toplamda 21 bin TL'lik yardımın yapılması öngörülüyor.