Devletten kadınlara 15 bin TL faizsiz destek kredisi! Peki şartlar neler?

Devletten ev hanımlarına faizsiz, iki yıl geri ödemesiz 15 bin TL tutarında kredi imkanı sunuluyor. Kadınların işgücüne katılımını sağlayan devlet desteğinin detayı haberimizde...

Devletten kadınlara 15 bin TL faizsiz destek kredisi! Peki şartlar neler?
Devletten kadınlara 15 bin TL faizsiz destek kredisi! Peki şartlar neler?
GİRİŞ 14.06.2019 19:20 GÜNCELLEME 14.06.2019 19:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Devlet, kadınların işgücü piyasasında daha fazla yer alması, işgücüne katılım oranını yükseltmek için önemli bir destek paketi hazırladı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sağlanacak olan destek paketine göre,kendi işini kurmak isteyen kadınlara yönelik 15 bin lira değerinde kredi imkanı sunuyor. Bu 15 bin liralık kredi iki yıl geri ödemesiz ve faizsiz olacak. Kadınların iş hayatına destek olması amacı ile hazırlanan paketin detayları şu şekildedir:

 

İKİ YIL GERİ ÖDEME YOK

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ev kadınlarına verdiği kredi için ilk iki yıl geri ödeme almıyor. İlk iki yıl geri ödeme almayan devlet, sonraki 6 yıl için krediyi faizsiz olarak geri alıyor. Kadınlar , devletten aldıkları bu 2 yıl geri ödemesiz faizsiz  krediyle kendi işini kurabilecek.

 

KOSGEB DESTEĞİ DE VERİLECEK

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği kapsamında işyeri açacaklara 50 bin liraya kadar hibe, 300 bin liraya kadarki yatırımlarda düşük faizli kredi veriliyor. Girişimcilik belgesi alanlara araç-gereç, makine gibi ihtiyaçlar için sıfır faizle 100 bin liraya kadar kredi desteği sağlanıyor. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu aracılığıyla da tarımla uğraşan kadınlara yüzde 70 hibe desteği veriliyor.

31 ilde açılan 201 Aile Destek Merkezi de kadınların psikososyal, mesleki ve kişisel yönden gelişimine destek sağlıyor. Beceri kurslarına katılan kadınlar mesleki eğitimin ardından ilgili kurumların verdiği hibe ve kredilerle kendi işyerlerini açıyor. Kursta eğitim gören kadınlara İŞKUR tarafından günlük para veriliyor

EVDE ÜRETİME TEŞVİK

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı çatısı altında gerçekleştirilen eğitimlerin ardından mikro kredi ile evde üretim destekleniyor. Türkiye Grameen Mikrofinans Programı kapsamında faizsiz geri ödemek koşuluyla ev kadınlarına 5 bin liraya kadar kredi veriliyor. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı aracılığıyla girişimci kadınlara kredi kullandırılıyor.

İŞ'TE ANNE PROJESİ

İŞ'TE Anne Projesi kapsamındaki kurs ve programlara katılan 0-15 yaş arası çocuğa sahip annelere günlük 80 lira ödeme yapılıyor. Eğitim süresince katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri yine İŞKUR tarafından karşılanarak sağlık hizmetlerinden de faydalanmaları sağlanıyor.

YORUMLAR 3
  • Toy 4 yıl önce Şikayet Et
    Inegim aniden vefat etti cok zor durumdayim nereden yardim alabilirim
    Cevapla
  • sariye 4 yıl önce Şikayet Et
    Nerden aliyoruz
    Cevapla
  • Guler 4 yıl önce Şikayet Et
    Nereye baş vurmamiz lazim lutven bizleri bilgilendiriseniz sevinirim teşekurler
    Cevapla