Türkiye'den kritik hamle! 10 yılda yüzde 266 arttı

Türkiye’de tohum üretimi son 10 yılda yüzde 266 arttı ve 2018’de 1 milyon 59 bin tona yükseldi.

Türkiye'den kritik hamle! 10 yılda yüzde 266 arttı
Türkiye'den kritik hamle! 10 yılda yüzde 266 arttı
GİRİŞ 09.06.2019 09:57 GÜNCELLEME 09.06.2019 09:57
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Akcan, sektörlerinin ülke ekonomisi için 10 milyar dolarlık ticaret hacmi oluşturduğuna dikkat çekti. Geçen sene ilk defa dış ticaret fazlası verdiklerini vurgulayan Akcan “Hedefimiz 2023 yılında 1,5 milyon sertifikalı tohum ve 250 milyon dolar ihracat rakamlarına ulaşmak. Tohum üretimimiz, ihtiyacımızın yüzde 40’ını karşılıyor. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi sertifikalı tohum kullanım oranını yüzde 70’lerin üzerine çıkardığımızda, asıl başarıyı yakalayacağız. Buna hazırız” dedi.

 

 

Türkiye’nin sektördeki bu gelişimi, dünyanın da dikkatini çekti. Uluslararası Tohumculuk Federasyonu (ISF), Dünya Tohum Kongresi’ne, 2023’te Türkiye’nin ev sahipliği yapmasına karar verdi.

 

 

 

YORUMLAR 23
  • koza 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun bu milletin geleceği için çalışanlardan.
    Cevapla
  • Lafazan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu bile tek başına İsrail ve ABD deki İsrail lobisinin kudurmasına yeter de artar
    Cevapla
  • İstanbullu 4 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Türkiye vatandaşları olarak sayın Savaş Akcan beye ve ekibine teşekür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz Allah razı olsun
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bati ve Israil bizi genetiği değiştirilmiş tohumlarla kontrol etti. 50-60 senedir onlardan tohum aldık. İstedikleri fiyata sattılar, Tohumu vermezlerse ac kaldık. Bu mesele çok önemli arkadaşlar. Hükumetimiz, Elhamdulillah bu meseleye çok önem veriyor.
    Cevapla
  • Doruklu 4 yıl önce Şikayet Et
    vayyy be nerden nereye geldik. hatırlar mısınız bir zamanlar tohumu İsrail'den alıyorduk. silahlari Fransa'dan almanyadan italyadan alıyorduk. teknoloji olarak ulkemiz ileri safhaya girmeye başladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle