Organize sanayi bölgeleri Trakya'ya

3.Köprüyü yapmayı planlayan hükümetten radikal bir karar daha. İstanbul’daki tüm organize sanayi bölgeleri Trakya'ya taşınacak. 2 milyon kişi İstanbul'dan göç edecek. İşte iller:

Organize sanayi bölgeleri Trakya'ya
Organize sanayi bölgeleri Trakya'ya
GİRİŞ 14.12.2007 11:26 GÜNCELLEME 14.12.2007 11:26
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İbrahim Acar'ın haberi


İstanbul’un trafiğini kurtarmak için başlayan üçüncü Boğaz Köprüsü İstanbul’u da kurtaracak. Hükümet İstanbul’daki organize sanayi bölgelerini Tekirdağ, Hayrabolu, Çorlu gibi bölgelere kaydırmayı planlıyor. Fabrikaların gitmesi ile en az 2 milyon kişinin de bu bölgeye taşınacağı belirtiliyor

Yapım ihalesine az zaman kalan üçüncü Boğaz Köprüsü İstanbul’un simasını tamamiyle değiştirecek. Hükümet üçüncü Boğaz Köprüsü ile birlikte önemli bir karar daha alacak. Buna göre İstanbul’daki tüm organize sanayi bölgeleri Çorlu, Tekirdağ, Hayrabolu ve Lüleburgaz, Edirne civarına taşınacak.


Başbakan Erdoğan’ın ‘İstanbul’a göçü durdurmak gerekir’ açıklamasının çözümü olarak alınan karara göre İstanbul’da tüm organize sanayi bölgeleri, sanayi tesisleri İstanbul dışına çıkarılacak.


İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş bununla ilgili planların hazırlandığını ve 2010’a kadar tüm taşınma işleminin tamamlanacağını söyledi. İstanbul’a gelen göçün durdurulamadığını bunun da büyük sıkıntı yarattığını söyleyen Ateş ‘Üçüncü Boğaz Köprüsü çok önemli bir karar. Bu kararı nedeniyle AK Parti Hükümeti’ni kutluyorum. İstanbul böyle göç almaya devam ederse ileride 4’üncü ve 5’incisinin bile yapılması gerekir’ dedi.




FABRİKALARDAN KURTULACAK

İstanbul'un kültür ve kongre merkezi ilan edildiğini hatırlatan Ateş ‘İstanbul’un merkezlerinde olan organize sanayi bölgeleri ve fabrikalar istanbu’un dışına çıkarılıyor. Tüm planlar hazırlandı. Sanayi tesisleri Silivri, Çerkezköy, Çorlu, Lüleburgaz ve Hayrabolu’ya doğru taşınacak. Taşınma 2010’a kadar bitecek’ dedi. İstanbul’dan büyük fabrikalar çıkarıldığında göçün de duracağını söyleyen Ateş ‘Bu fabrikalar İstanbul’dan giderse işçiler de gidecek. Bu hem İstanbul’u rahatlacak, hem de o bölgelerde yeni konut projeleri kurulacak. Öyle sanıyorum ki bu kararın ardından 2 milyon kişi İstanbul’dan iş nedeniyle taşınacak’ dedi.

3. KÖPRÜ DOĞRU KARAR

Hükümetin başlattığı otoyolların, üçüncü Boğaz Köprüsü ile entegre hale getirileceği ve İstanbul’un trafik yükünün de azalacağını söyleyen Ateş ‘Bundan sonra prim yapacak bölgeler İstanbul’un sanayisinin taşınacağı çevre iller olacak’ dedi. Artık İstanbul’da tasarlanan planların bilinçli olarak yapıldığını söyleyen Ateş ‘Sanayi bölgelerinin başka illere kaydırılması İstanbul’un nüfusunun azalmasında önemli etki yaratacak. İstanbul’daki fabrikaların ve ağır sanayinin mevcut yerlerinde kalması daha büyük sorun yaratacaktır’ diye konuştu.

YORUMLAR 19
  • can 8 yıl önce Şikayet Et
    Hani 2010 da göç tamamlanacaktı.yıl 2016
    Cevapla
  • Neshat Vatandaş 16 yıl önce Şikayet Et
    Nufus yapısı. Gelen iki milyon kişi Trakyanın nufus yapısını değiştireceği kesindir.AKP böylece iki seçimdir alamadığı Tekirdağ, Çorlu ve Edirneyi fethedicek.İleriye dönük seçim yatırımı:)Bu adamlar işini biliyor...Ayrıca Edirne\'ye ek bir gümrük kapısı boşuna açılmadı.(Hamzabeyli)Yeter ki yerli üretim olsun.Edirne Türkiye\'nin Balkanlara açılan kapısıdır.Balkanlardaki soydaşlarımızla ilişkilerimizin gelişmesi için bu bölgenin hareketli olması şarttır.Türkiye büyük oynuyor gerçekten.Tebrikler akıllı bir karar.
    Cevapla
  • armagan mustafa 16 yıl önce Şikayet Et
    verimli. Verimli tarım arazilerine sanayiye acmak, buradaki toprakları zehirlemek hangi aklıevvelin isi ise yazık ediyor bu ulkeye. Tarıma elverisli olmayan, issizligi had safhada olan yuzlerce yer iken bu topraklara kıymayın diyorum Yazıktır gunahtır.Her seyiniz, dininiz imanınız para olmasın.
    Cevapla
  • Mehmet Saloglu 16 yıl önce Şikayet Et
    Ali Gürbüz\'e. Bu projelerin kimin urunu oldugunu anlamayacak ne var kardesim..Son donemde kimler trakyadaki arazileri ucuz ucuz satın alıyorsa muhtemelen onların fikirleridir..
    Cevapla
  • fatih genç 16 yıl önce Şikayet Et
    hayret birşey plana bak. aman karadenize gelmeyin trakyanın çok ihtiyacı vardı istihdama sanki gelmeyin karadenize gelmeyin bakalım yinde bu memlekete bu karadenizin insanı sahip çıkacaktır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle