Rusya ile imzalar atıldı! 200 milyar dolarlık hamle

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Rusya ziyareti sırasında dün 2 ortak bildiri imzalandı, ekonomik ve ticari iş birliği konusunda mutabakat sağlandı. İkili ticaret hacminin ise 200 milyar dolara ulaştırılması hedefi belirlendi.

Rusya ile imzalar atıldı! 200 milyar dolarlık hamle
Rusya ile imzalar atıldı! 200 milyar dolarlık hamle
GİRİŞ 07.06.2019 10:58 GÜNCELLEME 07.06.2019 11:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng'in bugün yaptığı açıklamaya göre, bakanlık ile Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı arasında anlayış muhtırası imzalandı. Bu belgede ikili ticaret hacminin 200 milyar dolara ulaştırılması hedefi belirlendi.

Tarım alanında iki ülkenin ilgili birimleri, soya fasulye ekiminde iş birliğine dair plan saptadı. Ayrıca Rusya'dan buğdayın Çin'e ihraç edilmesi için karantina dahil 5 anlaşma imzalandı. Bu anlaşmalar iki ülke arasında tarımsal ürünlerin ticaretinde hızlı artış için zemin hazırladı.

Diğer yandan bilimsel ve teknolojik inovasyon konusunda ortak inovasyon fonu oluşturulacak, bilimsel ve teknolojik iş birliğine güçlü destek sağlanacak.

Ayrıca nükleer enerji, doğal gaz, otomobil imalatı, bilim-teknoloji parkı inşası, ortak e-ticaret işletmeleri, 5G iş birliği dahil 20 milyar dolar değerinde 10 iş birliği anlaşması imzalandı. 

 

 

YORUMLAR 4
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    hani Dolar kullanmayacaklardi?
    Cevapla
  • KAFKAS 4 yıl önce Şikayet Et
    Oha 200 milyar dolar ne demek
    Cevapla
  • ugur Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de bu anlasmalarda görmek isteriz. Batinin artik bittiginin fotografi bu!
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    İkisi bir abd yapar abd yi ve batı medeniyetini devirelim doğuyu şu aşağılık psikolojisinden kurtaralım. Bütün doğu ülkeleri batılılara karşı birleşsin.
    Cevapla