Goldman ve Morgan Stanley'den “ticaret savaşı” uyarısı

Goldman Sachs ve Morgan Stanley, ticaret savaşından kaynaklı riskler konusunda uyarıda bulundu

Goldman ve Morgan Stanley'den “ticaret savaşı” uyarısı
Goldman ve Morgan Stanley'den “ticaret savaşı” uyarısı
GİRİŞ 03.06.2019 12:35 GÜNCELLEME 03.06.2019 12:35

Yatırımcılar ticaret savaşından kaynaklı küresel ekonomiye yönelik riskleri -ABD hisselerinin yılın en kötü ayını kaydetmesine karşın- hafife alıyor olabilir.

Morgan Stanley baş ekonomisti ve küresel ekonomi birimi yöneticisi Chetan Ahya, ABD Başkanı Donald Trump'ın 300 milyar dolarlık ek Çin ithalatına vergi koymak için gayret etmesi duırumunda dokuz ay içerisinde bir resesyonun başlayabileceğini belirtti.

Yatırımcıların genel olarak ticaret savaşının sürmesini beklediğini söyleyen Ahya, buna karşın küresel makro görünüm üzerindeki potansiyel etkisini dikkate almadıklarının altını çizdi.

Goldman Sachs Group Inc. ise ABD'nin kalan 300 milyar dolarlık Çin ürününe ve Meksika ithalatının tamamına yüzde 10 vergi uygulamasını bekliyor.

ABD'nin ikinci yarı büyüme tahminini yaklaşık 0.5 – 2 yüzde puanı azaltan kurumun Fed faiz indirimi beklentisi sert bir şekilde yükseldi.

Jan Hatzius öncülüğündeki Goldman analistlerinin notunda, “Yakın ihtimaller olmakla birlikte görünüm faiz indiriminin baz senaryomuz olması için henüz yeterince değişmedi.” ifadesi yer aldı.