İhaleyi kazandılar! Türkler damga vuracak

Üç ayrı tersanenin bir araya gelerek kurduğu TAIS firması, Hindistan donanması için yapılacak 45 bin tonluk 5 filo destek tankerinin inşasını üstlendi.

İhaleyi kazandılar! Türkler damga vuracak
İhaleyi kazandılar! Türkler damga vuracak
GİRİŞ 01.06.2019 09:00 GÜNCELLEME 01.06.2019 09:28
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ürettiği deniz platformlarıyla Deniz Kuvvetlerinin gücüne güç katan Türk tersaneleri, uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. Sedef Tersanesi, Sefine Tersanesi ve Anadolu Tersanesi ortaklığında kurulan TAIS firması, Hindistan donanması için yapılacak 45 bin tonluk 5 filo destek tankeri üretimini kapsayan iş birliği ihalesini kazandı. Toplam 2,3 milyar dolarlık proje kapsamında TAIS, yerel bir ortakla Hindistan’da üretim yapacak. Firma, projede tersanenin modernizasyonu, gemilerin tasarımı, mühendislik hizmetleri, üretimin planlanması ve yönetilmesi, gemi inşa malzemeleri şartnamelerinin hazırlanması, ana malzemelerin sağlanması görevlerini üstelenecek.

YERLİ ÜRETİMİN MİMARLARI

TAIS Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Üst Yöneticisi Süalp Ürkmez, Metin Kalkavan’ın yönetiminde olduğu Sedef Tersanesi’nde Türkiye’nin helikopter ve uçak gemisi TCG Anadolu’nun, Demir Koloğlu’nun Üst Yöneticisi olduğu Sefine Tersanesi’nde ise Türkiye’nin Denizde İkmal ve Destek Gemisi’nin üretimini sürdüklerini belirterek, Anadolu Tersanesi’nde TCG Bayraktar, TCG Sancaktar ve 8 çıkarma gemisinin inşa edildiğini söyledi. Ürkmez, yine Anadolu Tersanesi’nde Katar Deniz Kuvvetleri için 2 eğitim gemisi üretiminin devam ettiğini bildirdi. Bu sorumlulukların yanında özellikle yurt dışı pazarlara yönelik çalışma yürüttüklerini anlatan Ürkmez “Hindistan özelindeki çabalarımız meyvesini verdi. Dünyanın en zor pazarlarından birinde, en büyük global rakiplere karşı, tasarım yeteneklerimiz, teknik yeterliliğimiz, kararlılık ve cesaretimizle bu ihaleyi kazandık. Türk özel sektörünün neler yapabileceğini tüm dünyaya ispatlamış olduk” dedi.

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar da TAIS’in aynı zamanda SAHA İstanbul’un üyesi olduğunu belirterek “Bundan 20 yıl önce yerli tersanelerimiz yabancı ana ortak olmaksızın savunma sanayiinde iş alamıyordu ancak ülkemizde gerçekleşen millî ve özgün üretim modeliyle tersanelerimiz hem ana yüklenici olarak sorumluluk üstlenmeye hem de mühendislik hizmetlerini ihraç eder hâle geldi. Bu, sektörümüz ve ülkemiz adına gurur kaynağı” diye konuştu.

Türkiye Gazetesi

 

 

YORUMLAR 16
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    ben pakistanın yerinde olsam Türkiye ile bütün ilişkilerimi keserdim
    Cevapla
  • Selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    5 filo derken, kaç gemi yapacaklar acaba
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Burada üretmedikten sonra ne yapayım... İstersen abd silikon vadisinde işlemci üret bize faydası olmaz
    Cevapla
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan işleri küçümsemek ne kadar basit ve yüzeysel bir eylem! Kardeş, benzeri işleri yapabilen kaç ülke var? Bu zamana kadar Türkiye, benzeri kaç iş yapmış?
    Cevapla
  • EFE 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden faydası olmasın sonuçta bu bir referans olacak ve bunlar ciddi getirisi olan işler. Bunun birde bakım onarım olarak uzun yıllar geri dönüşü olacak. Kazanacaksın kardeşim her türlü işi yapacaksın ve kendini bir şekilde geliştireceksin kazanacaksın güven kazanacaksın maddi olarak kazanacaksın tecrübe kazanacaksın.
    Cevapla
  • DUYARLI 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallh, tebrikler. Allah, başarıların devamını getirsin, inşallah.
    Cevapla
  • oya 4 yıl önce Şikayet Et
    koç sabancı anca yurtdışına para kaçırsın maltadan vatandaşlık alsın teknoloji geliştireceğine elindeki üretim tesisleri kapatsın satsın perakendeci olsun. Gerçek işadamları iş bağlantısı yapıyor teknolojilerini geliştiriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle