Bakan Dönmez'den müjde: Startı verdik

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Çeşmekolu 2 adlı kuyuda ilk sondaja startı verdik. Burası tam ankonvansiyonel nitelikte bir teknolojiyle yapılıyor. Yaklaşık 5 bin metre kadar ineceğiz. 160 günlük iş programımız var" dedi.

Bakan Dönmez'den müjde: Startı verdik
Bakan Dönmez'den müjde: Startı verdik
GİRİŞ 01.06.2019 00:07 GÜNCELLEME 01.06.2019 02:54
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Lüleburgaz sahasında incelemelerde bulundu.

 

Burada bulunan ankonvansiyonel (kayagazı) doğalgaz arama kuyusu Çeşmekolu 2'de ilk sondaja start veren Bakan Dönmez, ardından kuyuya ilişkin şu bilgileri verdi:

'İLKİ ABD'DE KULLANILDI, ŞİMDİ TÜRKİYE'DE...'

"İlk startı da verdik. Bu kuyunun diğer kuyulardan farkı şu, ankonvansiyonel dediğimiz klasik olmayan yeni teknolojiyi burada kullanacağız. Ağırlıklı olarak bu teknoloji ilk ABD'de kullanıldı, şimdi Türkiye'de de kullanmaya başladık.

 

5 BİN METRE KADAR İNECEĞİZ

Burası tam ankonvansiyonel nitelikte bir teknolojiyle yapılıyor. Yaklaşık 5 bin metre kadar ineceğiz, bu havzada bu derinliğe hemen hemen ilk defa iniyoruz.

Arkadaşların sismik yaptığı analizlerde, derinde kaya gazı potansiyelinin olduğu tespit edildi. Şimdi ilk sondajla, önümüzde 160 günlük iş programımız var, onu tamamladığımızda olup olmadığını görmüş olacağız, arkadaşlar ümitli, ben de ümitli olmak istiyorum."

Bakan Dönmez, sondajın kazasız belasız tamamlanması dileğinde bulundu.

YORUMLAR 24
  • Can 4 yıl önce Şikayet Et
    Düzce Akcakocada Dogal Gaz bulundu cikiyo Fazlasiyla Dogal gaz var yanliz 2 Tane yapin 10 Tane Cikarma gemilere yükleyin
    Cevapla
  • Xye 4 yıl önce Şikayet Et
    Cok maliyetli ve deprem riskini artiriyor dikkat!!!!
    Cevapla
  • salim29 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına bulun gazı petrolü fazlası ile de dışarı bağımlı olmayalım
    Cevapla
  • Cesur 4 yıl önce Şikayet Et
    Lozan bittikten sonra 2023 de yer alti kaynaklarimizi cikarabilecegiz lozan antlasmasi biticek olan diyenler nerede? Al iste cikariyoruz yeralti kaynagimizi;)
    Cevapla
  • derinlik 4 yıl önce Şikayet Et
    anadolu bir kaç milyon yıl önce denizdi tamamen o yüzden agaç ve bitkilerden oluşan gaz ve petrol pek birikemedi ama onların bir önceki hali dapınık halde kayagazı var o sürede oluşan. kayagazı zaten zar zor kar getiriyor niye çünkü tek bir noktada değil dağınık halde ve kimyasallarla çıkartıldığından karlılığı petrol fiyatları ve derinliğe bağlı. petrol ucuzken yani maliyet marjı darken 5km derindeki tek bir pakete için harcanan para boşa gitmesin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle