Emekli bayram ikramiyeleri yattı mı?

İlk kez geçtiğimiz yıl verilen emekli bayram ikramiyeleri, bu yıl da merak bekleniyordu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ikramiye ödemelerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 31 Mayıs’ta yatacağını belirtmişti. Peki, emekli bayram ikramiyeleri yattı mı?

Emekli bayram ikramiyeleri yattı mı?
Emekli bayram ikramiyeleri yattı mı?
GİRİŞ 31.05.2019 09:15 GÜNCELLEME 31.05.2019 09:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bin lira olan ikramiye ödemeleri cuma günü itibariyle emeklilerin hesabını yatırıldı. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin ikramiyeleri de aynı gün ödenecek. Geçen yıl başlatılan uygulamada ikramiyeler 2 güne yayılarak verilmişti. Ancak bu yıl SSK, Bağkur ve Emekli sandığı emeklilerinin maaşları aynı gün ödenecek. 

 

 

Maaşlar erken ödenecek

Emekli sandığına bağlı memur emeklileri maaşlarını her ayın 1’i ile 5’i arasında alıyor. Bu bayram ise maaş ödemeleri tatile denk geliyor. Bu nedenle alınan kararla memur emeklileri 4-5 hazirana den gelen maaşlarını 3 haziran pazartesi, yani arife günü alacaklar. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işsizlik maaşı ödemeleri her ayın 5’inde yapıyor. 5 Haziran, çarşamba gününe ve bayram tatiline denk geldiğinden haziran ayında hem işsizlik maaşları hem de kısa çalışma ödeneği 31 Mayıs cuma günü yatırılacak. Böylece maaşlar bayram öncesi alınacak. Maaş alacakların kimlikleri ile birlikte PTT şubelerine 31 Mayıs günü gidecek.

 

 

Emekli bayram ikramiyesi ne kadar?

Emekli Bayram ikramiyesi 2018 yılında 1000 (bin) lira olarak belirlenmişti, tutar bu yıl da değişmedi

YORUMLAR 2
  • SIFIR3 4 yıl önce Şikayet Et
    Yattı, Allah reisimizden razı olsun,şimdiye kadar hangi hükümet emeklilere böyle bir jest yaptı?Fakat hem ikramiyeyi cebe indirip hem de orda burda reisimize dil uzatan nankör emeklilere o tip insanlara bereketli olmasın inşaallah,Zira nimetin kadri ve şükrü yapılmazsa o nimet hem bereketsiz olur hem de ayrıca nankörlüğün vebalini öder.
    Cevapla
  • serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    yattı, saat 5 de gelmiş maşallah.
    Cevapla