Trafiği rahatlatacak... Kısmen trafiğe açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığı Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde bulunan Kurtköy-Liman kavşakları liman bağlantı yolu üzerindeki V07 viyadüğü ve Liman-Sevindikli kavşakları trafiğe açıldı.

GİRİŞ 31.05.2019 08:45 GÜNCELLEME 31.05.2019 09:25
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından alınan ve Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre çalışmaların yüzde 71’nin tamamlandığı Marmara Otoyolu’nun yap-işlet-devret modeliyle yapılması, işletilmesi ve devri işi kapsamında bazı kesimleri trafiğe açıldı. 

 

 

Saat 23.59 itibari ile çalışmaların tamamlandığı 4. Kesimde Kurtköy-Liman kavşakları liman bağlantı yolu üzerinde V07 viyadüğü çift yönlü olmak üzere ve 5. Kesimdeki Liman-Sevindikli kavşakları (Sevindikli Kavşağı dahil, V03 viyadüğü sol taşıma yolu) kesimi trafiğe açıldı.

 

 

Açılış itibari ile araçlar otoyoldan geçmeye başladı. Yolun Ramazan Bayramı öncesinde Kocaeli’nin Körfez ilçesi ile İstanbul arasında trafik yükünü azaltması bekleniyor.

Erişime kontrollü karayolu olarak trafiğe açılan bu kesime, yayalar, hayvanlar, motorsuz araçlar, lastik tekerlekli traktörler, iş makineleri ve bisikletliler giremeyecek. Trafiğe çılan Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli geçişindeki kesimde mecburi asgari hız saatte 40 kilometre olarak belirlenirken, azami hız ise geometrik standartların müsaade ettiği limitlerde olması kararı alındı. Trafiğe açılan otoyolun kesim ve kavşaklarında duraklama, park etme, geri dönüş yapmanın yasaklandığı belirtildi.

 

YORUMLAR 24
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür. Körfezin köylerinde oturuyorum. İstanbul çok yakın oldu. Ücret yüksek diyen arkadaşlar eski İstanbul yolunda tangir tungur 30 dakika kaybetmeden direk gideceksiniz. Mazotu belki de biraz yükseğini yola vereceksiniz. Ama düzgün yolda gideceksiniz. Bunuda hesaplayin.
    Cevapla
  • afro 4 yıl önce Şikayet Et
    petrol zengini ülkesiyiz ya bedava olsun istiyoruz. tabiki ücretli olacak. vatan sağ olsun.
    Cevapla
  • Malazgirt 71 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen cok yaşa Afro ; millet istiyorki herşey bedava olsun .Böyle bir tebiyesizlik nerde var Allah aşkına
    Cevapla
  • Marrt 4 yıl önce Şikayet Et
    Geçiş ücretlerinden de bahsedilse keşke. Malum ücretler yüksek.
    Cevapla
  • Muhammet 4 yıl önce Şikayet Et
    Osman Gazi Köprüsü'nde olduğu gibi ücret yüksek değildir ve o yoldan araç geçsede geçmesede devletimiz para ödemiyordur inşAllah.
    Cevapla
  • Kürşat MABİ 4 yıl önce Şikayet Et
    girme ozaman devlet yap işlet devret modeliyle yapıyor amma da ağladınız işine gelmiyorsa kullanmıyacaksın öyle bir yolu yok kabul edeceksin çünkü yoktu zaten
    Cevapla
  • Hüdavendigar 4 yıl önce Şikayet Et
    Köprü ve karayolu geçiş ücretleri o kadar pahalı ki, çoğu kimse kullanamıyor. Dolayısıyla ne cebi ne de trafiği rahatlatmıyor. Yazıktır!
    Cevapla
  • Haydar Dümen 4 yıl önce Şikayet Et
    Gülü seven dikenine katlanırmış Aga...
    Cevapla
  • zfr 4 yıl önce Şikayet Et
    Biri cevpa olarak pahalı değil demiş. Tabi tabi.
    Cevapla
  • bülent 4 yıl önce Şikayet Et
    BEN sık sık Adana Maraş vs gidiyorum, pahalı değil, rahatlığına değer, isteyen eski yoldan da gidebilir
    Cevapla
  • ##MAZİ## 4 yıl önce Şikayet Et
    birde pahali olmasa. arac benzinli izmiti dolasip bursaya gitsem 100 lira ancak yakar. osmangazi koprusu, otoban, tuneller 140 lira birde 50 de yaksan 190 lira tabi zengin icin onemli degil. orta kesime gore duzenleme yapilmasi lazim.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    bence sen temel matematik öğren. sonra biraz araç teknik bilgiye sahip ol. Yine olmadı arabayı sat yürüyerek git. Bu gidişin hayırlı değil çünkü
    Cevapla
  • Tosun 4 yıl önce Şikayet Et
    Mazi efendi, 90TLcebinde kalsın, sen körfezi dolaş, mazideki gibi.
    Cevapla
  • ##MAZİ## 4 yıl önce Şikayet Et
    extra aslanim. yoksaymak kolay zaten gecmiyoruz. saniyorsunki ben trolum sadece elestirme hakkini kullaniyorum. carsida pazarda biz yaptik demiycekler ozaman farzedelimki yapilmamis. zengin kesim karsi cikar oy vermez senden benden daha cok faydalanir. adaletmi yani simdi bu. araclarin fiyatlarina gore gecis uygulansin bak noluyo
    Cevapla
  • extra aslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden bu yol yoktu. Şimdi de yok say ve dolan 100 ₺ye İzmit'i. Sıkma canını.
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    bence gayet uygun dünyada en ucuz köprü diye biliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle