Dolarda S-400 hareketliliği! Tansiyon düşüyor

Son birkaç günde S400 gelişmeleri, ABD - Türkiye ilişkileri gibi etkilerle Türk varlıklarında iyimser hava yaşanıyor.

Dolarda S-400 hareketliliği! Tansiyon düşüyor
Dolarda S-400 hareketliliği! Tansiyon düşüyor
GİRİŞ 30.05.2019 17:00 GÜNCELLEME 30.05.2019 17:01
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Son birkaç günde S400 gelişmeleri, ABD - Türkiye ilişkileri gibi etkilerle Türk varlıklarında iyimser hava yaşanıyor. Borsa İstanbul 100 Endeksi bugün % 2 primli seyrederken, bankacılık endeksi % 3'ün üzerinde yükseliyor. Dolar/TL  6 seviyesinin altına, euro da 6.56'ya kadar geriledi.

 

 

TL hafta başından beri dolara karşı en iyi performansı kaydetti

 

 

TEB Yatırım/BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte Bloomberg HT'ye 5 gündür Türk varlıklarının ciddi pozitif ayrışma içinde olduğunu belirterek "Bakan Akar'ın açıklamalarında S 400 teslimatının haziranda olmayabileceği konusu etkili oldu. 9 haftadır Türk varlıkları küresel bazda en kötü performansı kaydetti, borsamız dolar bazında % 24 - 25 satılmış.

Akar'ın bu açıklaması TL varlıklara önemli pozitif etki yaptı, CDS'imizde de 14 baz puan iyileşme var. Yani biraz normalize oluyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Deniz Yatırım Yurtdışı Piyasa Yatırım Danışmanı Musa Ufuk Özdoğan da politik gündemin olumlu fiyatlamada önemli olduğunu vurgulayarak "Erdoğan ile Trump'ın görüşmesi önemli. Bu hafta BES'lerle ilgili düzenlemelerin de olumlu etkisi oldu." dedi

BORSADA HEDEF

Borsada 88 binin 500 hedef olarak göründüğünü belirten uzman, "onun üzerine çıkarsak 96 bin 600'e kadar yukarı hareket olabilir." dedi.

Özdoğan ayrıca dolar 6'nın altında kaldıkça aşağı hareketin devam edebileceğini de sözlerine ekledi.

DOLAR/TL'DE 3 GÜNLÜK HAREKET

 

YORUMLAR 33
  • SADIK 4 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz'de konuşlu ABD gemilerine doğru atıma hazır binlerce küçük çaplı ve etkili bomba ve benzeri şeyler hazırlansın. Bununla birlikte gemi batırmaya yönelik füzeler kıyılarda konuşlandırılıp, namluları direk ABD gemilerine doğrultulsun. Savaş kaçınılmazsa ilk hamleyi yapan ve morali yükselen, özgüveni tavan yapan taraf kazanır. Bu arada ABD askerlerinin moralini bozacak yayınlar şimdiden başlasın. Türk Milleti, düşman askerinin göreceği Son Millettir. Bkz..Anzak Koyu
    Cevapla
  • ya ali 4 yıl önce Şikayet Et
    yani diyorsun ki tıpkı saddam hüseyin gibi yapalım. vuracağız, kıracağız.. sonra bir bakıyoruz ki 1 saate ülke düşmüş. biraz mantıklı olun. elbette savaşacağız. fakat söz ola baş kese, söz ola savaş bitire teknikğini asla bırakmayacağız. cümlelerimizi dikkatle seçeceğiz. ve çıkar çatışmalarından şiddetle faydalanacağız.
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne avrupa ne asya dunyanın merkezı ıstanbul burası ıyı olursa dunyada ıyı oluyor!
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    S400 milli güvenliğin perçinlenmesi demek. Ülkemin korunması demek. Bölgesel güç olmak demek. Akdenizde ,egede hakimiyyet demek.Elbette dolar düşecek.
    Cevapla
  • vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    dolar ani dusmesi ani yukselmesi engellenmeli bu sadece parayla para kazanani memnun eder merkez bankasi dolar duserken dolar almali yukselirken satmali firsatcilara pirim verilmemeli
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    merkez bankası zaten al sat yapıyo yıllık karına bak istersen bu düşüşüde o yaptırıyo
    Cevapla
  • Özgür 4 yıl önce Şikayet Et
    S400 Abd nin seferberlik süresinden daha kısa zamanda , hava harekatı ile işgall planını bitirdigi için istemiyorlar. İşgal sonrası senin olmayan vatanın, TL nin, doların çıkmış inmiş ne önemi var. Buna inanın plan bu. Gerekçe oluşturmak onlar için çok kolay. 15 temmuzda da bombalanmayı beklemiyorduk.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle