KOBİ'lere yeni destek paketi

Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) öz kaynaklarından sağladığı destekle oluşturulan ve KOBİ'lere 500 bin liraya kadar kredi imkanı sağlayan "KGF Destek Kredisi Projesi" bugün itibarıyla hayata geçirildi.

KOBİ'lere yeni destek paketi
KOBİ'lere yeni destek paketi
GİRİŞ 27.05.2019 15:16 GÜNCELLEME 27.05.2019 15:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

KGF'den edindiği bilgiye göre, KOBİ'ler, KGF Destek Kredisi sayesinde KGF kefaleti ve uygun maliyetlerle krediye erişim imkanına sahip olacak.

 

 

KGF'nin öz kaynaklarından sağladığı destekle oluşturulan ve bugün itibarıyla uygulamaya konulan projeyle KOBİ'lere 500 bin liraya kadar kredi imkanı sağlanıyor.

Kredi yüzde 80 kefaletle kullanılabilecek

 

 

Söz konusu proje kapsamında KOBİ'ler azami 500 bin liralık krediyi yüzde 80 KGF kefaletiyle kullanabilecek. Portföy Garanti Sistemi ile kullandırılacak kredilerin vadesi 12 aya kadar geri ödemesiz olacak. Süre asgari 36 ay, azami 60 aya kadar uzatılabilecek.


KGF Destek Kredisi'nden yararlanmak isteyenler bugün itibarıyla Akbank, Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Alternatif Bank, Halk Bankası, QNB Finansbank, VakıfBank, Denizbank, Şekerbank, Ziraat Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım Bankasına başvurabilecek.

Reel kesim ve bankacılık sektörünün talebi

KGF Destek Kredisi Projesi, Avrupa Yatırım Fonunun KGF'ye sağladığı hibe fonla hayata geçirilen "KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği (COSME) Programı'nın devamı olarak planlandı.

COSME Programı'na gösterilen yoğun ilgi sonucu kısa sürede önemli bir kredi hacmine ulaşılmıştı. Hem reel sektörden hem de bankacılık sektöründen projenin devamı yönünde gelen talepler dolayısıyla KGF Destek Kredisi Projesi de uygulamaya konuldu.

YORUMLAR 3
  • YILMAZ GÜNEY 4 yıl önce Şikayet Et
    bankalar bindereden su getiriyor vermiyorlar rizklisin kredin var LİMİT yok vs vs kısacası bankacının bize soylediği kardeşim banka vermek istemiyor bizide vatandaşla karşı karşıya bırakıyor kısaca kim hak ediyorsa isteyen herkese ayırım yapılmadaan verilmeli
    Cevapla
  • Ferkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Firmaların limitleri dolu. Yeni limit vermiyorlar. 3 kuruş limit açmış, sanki babasının parası. Devletin desteğini alamadıktan sonra, destek verilse ne olur. Bu devlet bankalarının yönetimlerine dikkat edin! Ülkeyi zora sokuyorlar
    Cevapla
  • fikret boduroğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    para nerede.Dibs'mi vereceksiniz.
    Cevapla