Turizmde yeni trendleri SKYhub belirliyor!

Dünya çapında 70 farklı ülkede B2B bazında acentelere sunduğu hizmetlerle ön plana çıkan Japonya merkezli SKYhub, 2019 yılının ilk yarısında iki önemli “fam trip” düzenledi.

Turizmde yeni trendleri SKYhub belirliyor!
Turizmde yeni trendleri SKYhub belirliyor!
GİRİŞ 27.05.2019 15:14 GÜNCELLEME 27.05.2019 16:27

SKYhub Outbound Yurt Dışı Turlar Grup Departmanı Müdürü Orhan Durmuş, Bali ve Azerbaycan destinasyonlarına yönelik düzenledikleri fam trip’lerin ve SKYhub’ın yılın ilk beş ayındaki faaliyetlerinin detaylarını paylaştı.

 

 

Destinasyon yönetiminin önde gelen markalarından, Japonya merkezli SKYhub 2019 yılının ilk yarısında yurt içinde düzenlenen EMITT 2019 ve ACE of M.I.C.E Fuarları’na katıldı.  Ace Of Mice ödülleri gecesinde ‘’En iyi Incentive firması" ödülü de SKYhub sponsorluğunda sahibine teslim edildi.

SKYhub bunun yanı sıra 2019 yılının ilk beş ayında Endonezya’nın Bali Adası’na ve Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye oldukça verimli geçen iki fam trip düzenledi.

 

 

Bu iki destinasyona yönelik düzenlenen fam tripler’in geri dönüşlerini hızlı bir şekilde aldıklarını belirten SKYhub Outbound Yurt Dışı Turlar Grup Departmanı Müdürü Orhan Durmuş, bu organizasyonlara yönelik detayları anlattı.

VİETNAM - KAMBOÇYA, ÜRDÜN, JAPONYA VE HİNDİSTAN’A YÖNELİK FARK YARATAN TUR PAKETLERİ

2019 yılının ilk beş ayında Vietnam - Kamboçya, İran, Ürdün, Japonya ve farklı ürün paketleriyle Hindistan’a yönelik değişik tur paketleri sunmaya başladıklarını belirten Orhan Durmuş, Bali Adası’na ve Azerbaycan’a fam trip düzenlediklerini ve sonrasında acentelerden yoğun talep almaya başladıklarını açıkladı.

SKYHUB BALİ ADASI’NI MICE ACENTALARINA TANITTI

Singapur Havayolları’yla birlikte Bali Adası’na yönelik düzenledikleri fam trip’i değerlendiren Orhan Durmuş; bu gezi kapsamında 20 – 25 yıldır MICE sektöründe önemli faaliyetler yürüten acentelerin temsilcilerini ağırladıklarını, leisure tarafında Bali Adası için önemli pax’lara ulaştıklarını, bu destinasyonu MICE ve incentive alanında da geliştirmek için bu fam trip’i MICE acentalarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Orhan Durmuş, düzenledikleri bu fam trip sonrasında MICE acentalarından Bali Adası için geri dönüşler almaya başladıklarını ve bu etkinliğin faydasını etkin bir şekilde gördüklerini ifade etti

YÜKSELEN DESTİNASYON: AZERBAYCAN

SKYhub’ın 2019’un ilk yarısında fam trip düzenlediği bir diğer destinasyon da Azerbaycan oldu. Türk Hava Yolları ile düzenlenen bu fam trip ise leisure pazarına yönelik olarak gerçekleştirildi.

Azerbaycan’ın en önemli özelliğinin iletişim kolaylığı olduğuna ve Türklerin yurt dışında yaşadıkları “dil problemini” bu destinasyonda yaşamadıklarına dikkat çeken Orhan Durmuş; şu değerlendirmelerde bulundu:

“BAKÜ TURİZM ALANINDA ÖNEMLİ MESAFE KAT ETMİŞ”

“Azerbaycan, özellikle de Bakü turizm anlamında önemli mesafeler kat etmiş. 2 – 3 yıl önce gittiğimde yemek yenecek, gezip görülecek yerler ve eğlence mekanları kısıtlıydı. Bugün ise oldukça fazla seçenek var. Azerbaycan’ın son dönemde Ortadoğu pazarına açılması ve bu ülkelerden direkt uçuşların başlaması önemli katkı sağlamış. Benzetecek olursam Bakü’yü yeni bir Belgrad olarak düşünebiliriz.”

“FAM TRIP SONRASINDA SATIŞLARDA AZERBAYCAN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ”

Fam trip sonrasında Azerbaycan’a yönelik satışların da yükselişe geçtiğini belirten Durmuş; “İlk etapta Azerbaycan’ın Bakü ve Şeki illerine yönelik tur paketleri sattıklarını, satışların iyi gitmesiyle bu tur programına THY’nin uçuşlarıyla Gürcistan’ın Tiflis ve Batum destinasyonlarını da eklediklerini” diye konuştu.

YILIN İKİNCİ YARISINDA SKYHUB’TAN İKİ FAM TRIP DAHA

SKYhub olarak bu yıl iki fam trip daha düzenleyeceklerini açıklayan SKYhub Outbound Yurt Dışı Turlar Grup Departmanı Müdürü Orhan Durmuş, “Bu destinasyonların hangi ülkelerde olacağının henüz belli olmadığını çünkü 70 ülkede faaliyet gösteren SKYhub’ın birçok bölge ofisinden davet aldıklarını bu nedenle detaylı bir değerlendirmenin ardından bu destinasyonlara karar vereceklerini” dedi.

FAM TRIPLER NEDEN ÖNEMLİ?

Orhan Durmuş, son olarak fam trip’lerin önemi ve satışlara sağladığı katkılar hakkında açıklamalarda bulundu.

Fam trip kapsamında acentaların o destinasyonu bizzat deneyimleyerek; portföylerindeki müşterilere özel tur programları tasarlayıp; oluşturduklarını belirten Durmuş; sözlerini şu cümlelerle tamamladı:

“Gezip görmedikten sonra bir destinasyonun pazarlamasının ve o destinasyona yönelik satışların çok verimli olmayacağını düşünüyorum. MICE, incentive acentası bir destinasyonu gördüğü zaman kafasında müşterilerine özel program oluşturuyor. Örneğin Bali’de X Oteli’ni gördükten sonra acenta “bu benim çalıştığım Y firmasının yıl sonu değerlendirme toplantısına uygun; bu destinasyonda tur programına da şu etkinlikleri de eklerim” diyerek çalıştığı firmalara özel tur programları oluşturuyorlar ve döndükten sonra da çalıştıkları firmalara buna ilişkin teklifler de bulunuyorlar.”

SKYHUB’TAN İŞ ORTAKLARINA İFTAR DAVETİ

Diğer yandan SKYhub 2019 yılının ilk yarısında 24 Mayıs 2019 Cuma akşamı Best Western Citadel Sultanahmet Otel’de bir iftar davetiyle Türkiye’de faaliyet gösteren tüm havayolu firmalarının ve MICE, leisure acentalarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Bu davet ile SKYhub, sektör paydaşlarıyla bir araya gelerek Ramazan’ın birlik, beraberlik ve paylaşım ruhunu yaşattı.

İftar yemeğinin ardından Orhan Durmuş konukları selamlayarak; SKYhub ve faaliyetleri hakkında kısa bir konuşma yaptı. Ardından semazen gösterisi ve orta oyunu ile katılımcılara Ramazan ayının ve eski Ramazanların gelenekleri canlandırıldı.

BİRÇOK KATILIMCIYA HEDİYE UÇAK BİLETİ

Gecenin sonunda SKYhub ile çalışan havayolu firmaları arasında yer alan başta milli bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları olmak üzere Emirates, Qatar Airways, Oman Air, Singapore Airlines ve Korean Air düzenlenen çekilişte katılımcılara uçak bileti olmak üzere birçok hediye sundu.

SKYHUB’DAN DA SEKTÖR PAYDAŞLARINA 5 ÖZEL HEDİYE

SKYhub ise düzenlenen çekiliş kapsamında acenta temsilcilerine THY uçuşlu 6 gece konaklamalı İran Turu, 3’er gece konaklamalı olmak üzere Bakü, Dubai ve Beyrut Turları’nın yanı sıra Four Seasons Bosphorus Hotel’in SPA’sında masaj paketi hediye etti.

SKYhub’ın düzenlediği özel çekilişlerin talihlileri ve kazandıkları ödüller de şöyle:

6 Gece Konaklamalı İran Paket Turu: Arif Güneş / Wearges Travel

3 Gece Konaklamalı Bakü Paket Turu: Sinan Can Erdal / Patika Travel

3 Gece Konaklamalı Dubai Paket Turu: Sezai Sarıibrahimoglu / Setur

3 Gece Konaklamalı Beyrut Paket Turu: Serdar Şahin / Tatilsepeti

Four Seasons Bosphorus Hotel 90 Dakikalık Masaj Paketi: Yavuz Özdeniz / Travelogy