Google, Huawei'nin iki 'bomba' telefonunu listeden çıkardı

Çin merkezli teknoloji üreticisi Huawei ile Google arasındaki sorunlar devam ediyor. Son olarak Google'ın resmi internet sitesinden Huawei'ye ait iki amiral telefonu listeden çıkardığı ortaya çıkardı. İşte o modeller...

Google, Huawei'nin iki 'bomba' telefonunu listeden çıkardı
Google, Huawei'nin iki 'bomba' telefonunu listeden çıkardı
GİRİŞ 27.05.2019 10:17 GÜNCELLEME 27.05.2019 10:18
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Google'ın Huawei'nin Android lisansını iptal etmesiyle büyük bir tartışmanın fitili alevlenmiş ve son olarak ABD Ticaret Bakanlığı, Huawei'ye 90 gün ek süre tanımıştı. Bu sürecin sonunda ne olacağı henüz bilinmiyor; ancak eğer Huawei liste dışında kalırsa Google Play Store, Huawei telefonlarda artık bulunmayacak; bu da Google servislerinin bu telefonlarda artık çalışmayacağı anlamına geliyor. 

Diğer yandan dikkat çeken bir diğer nokta ise resmi Android internet sitesinden iki Huawei modelinin kaldırıldığı dikkat çekiyor. Bu modeller Huawei'nin geçtiğimiz aylarda dünyaya duyurduğu Huawei P30 Pro telefonu, diğeri ise esnek ekranlı yapısıyla bir ilk olan Huawei Mate X. 

Sayfaya girmeye çalışan kullanıcılar artık bu modelleri göremiyor ve bunun yerine Samsung, LG, Motorola, Nokia ve Xiaomi markaları öne çıkarılıyor. Ayrıca Huawei Mate 20 Pro'nun da Android Q Beta programı dışında kaldığını belirtmemiz gerekiyor. 

 

 

YORUMLAR 55
  • java kod yeter 4 yıl önce Şikayet Et
    daha iyi işte sizin verilerinizi alıp işleyemezler google market harici bir sürü market ve sitede uygulama var. bunlar degerlendirilebilir.
    Cevapla
  • 57.Alay 4 yıl önce Şikayet Et
    Olmadi tuslu telefonla yanliz sms ve konusarak devam ederiz hic olmazsa sarj i 1 hafta gider.
    Cevapla
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Google olmazsa da Yandex olsa ne olur, yani aynı şey mi,, bu iş arama motoru ile nasıl alakalıdır,,, tam bilen anlatsın da bizler de aydınlanalım,,,
    Cevapla
  • real 4 yıl önce Şikayet Et
    safari ile ios u arastir android ile google in alakasini anlarsin
    Cevapla
  • emrew 4 yıl önce Şikayet Et
    çinliler taklit üzerine rokar kıran bir ülkedir. android açık kaynak kodlu bir sistem buna benzer bir sistem taklit edilip çıkartılacaktır problem yapmayın. ios sonu geldi nokianın da zamanında geldiği gibi.
    Cevapla
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim telefonumda da her yerde google'ın birşeylerinin bulunmasına çok canım sıkılıyor EMPERYALİST BASKILARA TAHAMMÜL EDEMİYORUM. HATTÂ BAZILARINDAN GOOGLE'ın playstore'nı sildim başka yerden apk aktarıp öyle kullanıyorum. siyonist çakallar.!!!
    Cevapla
  • sert 4 yıl önce Şikayet Et
    lan millet senin eşinle tartışmanı ya da öğlen ne yediğini napsın ne sanıyorsun pentagon toplanıyor hep birlikte koca ekran da aa selim naptı görüyormusun falan dediklerini mi bilgi ifşası konusunda çin daha tehlikeli hem uygur türkleri çinlilerden gizli bakkaldan alışveriş bile yapamıyorlar ödedikleri tutarlara kadar hepsi tencent firmasının elinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle