Cumhurbaşkanlığı'ndan Deutsche Welle Türkçe'nin haberine sert tepki

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca, Bakan Berat Albayrak'ın açıkladığı İleri, Verimli, Milli Endüstri (İVME) Finansman Paketine ilişkin Deutsche Welle Türkçe tarafından yapılan haberin olumsuz bir algı üretmeye çalıştığı ve maksatlı olduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Deutsche Welle Türkçe'nin haberine sert tepki
Cumhurbaşkanlığı'ndan Deutsche Welle Türkçe'nin haberine sert tepki
GİRİŞ 25.05.2019 16:09 GÜNCELLEME 25.05.2019 16:09
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün Deutsche Welle Türkçe tarafından yayımlanan "Albayrak'ın finansman paketine 'yanlış ve zamansız' eleştirisi" başlıklı haberde Başkanlığın da adına yer verilmesi nedeniyle açıklama yapılmasının zaruri görüldüğü ifade edildi.

 

 

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Söz konusu haberde, güya Başkanlığımız bürokratlarının açıklanan İVME Finansman Paketi'ni televizyondan öğrendikleri, zamansız ve gereksiz buldukları ve seçimlere ilişkin olumsuz düşünceler ifade ettikleri iddia edilmiştir. Haberin tamamı birlikte değerlendirildiğinde, Hükümetimiz tarafından ekonominin ihtiyaçları çerçevesinde hazırlanan kapsamlı bir paket hakkında olumsuz bir algı üretilmeye çalışıldığı açıkça anlaşılmaktadır. Bu açıdan, haberin maksatlı olduğu bellidir. Bu maksadı pekiştirmek için, Başkanlığımızın ve personelimizin isminin de kullanılmış olması dikkat çekicidir ve asla kabul edilemez. Strateji ve Bütçe Başkanlığı olarak her aşamada katkı verdiğimiz hükümetimizin, ekonomi alanında aldığı doğru ve yerinde kararlarla, dengelenme sürecinde bir yandan ekonominin makro, finansal ve mali durumunun güçlendirilmesi diğer yandan reel sektörün bu süreçte ihtiyaç duyduğu yapısal dönüşüme yönelik uygun koşullarda, uzun vadeli ve uygun maliyetli finansmana erişiminin sağlanması çabalarına önümüzdeki süreçte de kararlı bir şekilde devam edilecektir. Netice olarak, bir süredir ortak bir amaç güdülerek Türkiye ekonomisi ve yürütülen ekonomi politikaları hakkında oluşturulmaya çalışılan olumsuz algı operasyonunun bir parçası olarak masa başında hazırlandığı anlaşılan bu haberi ve yapılma şeklini yanlış buluyoruz."

 

 

YORUMLAR 21
  • ugur Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Buradan devletimize sesleniyorum. Lutfen artik Turkiye'de aynı silahı kullansın. Hergun devlet yetkilileri Türk ekonomisinin guclu olduğunu ve avrupa ekonomisinin buyumesi 1-2 Turkiye buyumesi 3-4. S400 fuze savunmasinin gerekliligini aciklayin hergun hergun, beyinleri kaziyana kadar algi algi yapin. Yeni silah stili budur.
    Cevapla
  • Ata 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların kuruluş amacı olumsuz luk yaratmak zaten, artık bu tür şeyler sıkmaya başladı, hep olumsuzluk pompalıyorlar devlet haerekete geçmezse toplumsal kaos çıkarma amaçları başarılı olur.
    Cevapla
  • Gürbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Yilanin basini kücükken ezeceksin Dw nin türkiye yayinini kesin bitsin bunlar nazi tohumu bizdekilerde ermeni tohumu koparin bunlarin kellesini
    Cevapla
  • Teo 4 yıl önce Şikayet Et
    #Devam. Nokta.
    Cevapla
  • mete 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ve Amerika Müslüman'da faydalı bir şey görürse hemen onu aşağılamaya ve eleştirmeye çalışır, isterki Müslüman onu hemen bıraksın ve onunla ilgilenmesin, sonra bir bakarsın ki o sahiplenmiş onu. Ona fikri sorsan sana der ki "öyle şey olur mu yau, kesinlikle olmaz, biz bunu daha önce denedik, sen onunla zaman kaybetme sakın".
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle