Fiyatı bu yıl ilk defa 1 liraya düştü

Bu yıl fiyatı ile pazar tezgahlarında en çok konuşulan ürün olan domates, Antalya’da Toptancı Hal’inde liste fiyatı 1 lira 60 kuruş olmasına rağmen 1 TL’ye kadar düşerek 1 TL’den alıcı buldu.

Fiyatı bu yıl ilk defa 1 liraya düştü
Fiyatı bu yıl ilk defa 1 liraya düştü
GİRİŞ 25.05.2019 13:46 GÜNCELLEME 25.05.2019 13:46
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Uzun zamandır pazar tezgahlarında ve marketlerde pahalılığından dolayı sıkça adından bahsettiren domates fiyatları Antalya Toptancı Hal’inde liste fiyatı 1 lira 60 kuruş olmasına rağmen bu yıl ilk defa 1 TL’ye kadar düşerek 1 TL’den alıcı bulduğu ifade edildi.

 

 

Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde Hal’de ise liste fiyatı 1 TL 10 kuruş oldu.

Sofraların vazgeçilmezi domates 2018 Eylül ayında yüzde 35,20’lik fiyat artışıyla zam şampiyonu olmuştu. Antalya Toptancı Hali’nde bu yıl sezonu 3,50 TL’den açan domates, uzun zaman 3 ile 5 TL’den alıcı bulmuştu.

 

 

"Çiftçimizi korkutmayalım"

Diğer ürünlerin liste fiyatları ise şöyle oldu: Kabak 0.70 kuruş, salatalık 0.70 kuruş, patlıcan 2.60 TL, dolmalık biber 2.50 TL, üç burun 1.80 TL, kapta biber 8 TL.

YORUMLAR 11
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Demekki neymiş tek terörist ! ÜRETİMSİZLİK !!
    Cevapla
  • Ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Domates şimdi yenir. Kışın değil.. Domates zamanı şimdi. Kışın az. Bulunduğu zamanda, seçimde varsa fiyatları alabildiğine çıkaranlar. Akp ye saldıranlar. Şimdi neden sesiniz çıkmıyor.. Bak domates bir lira. Pazarda iki üç lira.
    Cevapla
  • doğulu 4 yıl önce Şikayet Et
    o bahs ettığınız domates ve çileklerde rusyadan türkiyeye iade ediliyor beyefendi onlar sağlık bakanlıkları trafından inceleniyor eyer üzerinde ilaç kalıntısı varsa aynen sana geri geliyor bu ilaç kalıntıyıda biz yiyiyoruz kimdenın umurunda deyıl günyadın bey efendi
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    talha ırak ve iran yumurta ithalatı yapmıyor diye yumarta fiyatı düştü
    Cevapla
  • Kerem Talha 4 yıl önce Şikayet Et
    Amma sallamışsın. Bunlar Chp söylemi. Oltaya gelmeyin. 10 konteyner domates iade oldu diye tüm türkiyede fiyat düşmez. Rusya domatesi hiç almazken dahi fiyat bu kadar düşük değildi.
    Cevapla
  • Serap 4 yıl önce Şikayet Et
    Dahada duşmeli kışın çok ödedik esitlemeliyiz
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bedava olsun. çiftçi ölsün. sonra üreten bulursunuz
    Cevapla
  • Akdeniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ürünler böyle 50 kuruş 1 lira olmasida yanlış 5 lira 10 lira olmasida yanlış.. üretim planlaması olmayınca ya üretici yada tüketici mağdur oluyor.. hâlbuki planlama olsa herkes mutlu olacak..domates,biber,patlican, salatalık ortalama fiyatı heryerde 2 veya 2.5 olmalı..fazlasida azida sıkıntı veriyor..karpuz kavun kilo fiyatı 1₺ olmalı, yeşillikler bağları 1₺ olmalı ,limon 3₺ geçmemeli.. soğan ce patates fiyatı 1.5₺ olmalı bu fiyatlara kimsenin birşey diyeceğini zannetmem..hem üretici hem tüketici için ideal
    Cevapla
  • Gariban çiftçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Marmara,sadece ben yıllık 30 ton domates üretiyorum,benim gibi binlerce çiftçi var Mersin'de kurduk zamanında ama domatesler hep elimizde kaldı,tüccarlar ,komisyoncular ve sevkiyatçilar öyle bir getto oluşturmuşlar ki direkt tüketiciye ulaştirtmiyorlar eninde sonunda ellerine düşüyorsun,devlet yetkililerine durumu anlattık onlarda bu sistemi bozamadilar, çünkü karşımızda kelli felli mafyavari adamlar var suyun başını tutmuşlar;yani diyeceğim İstanbul Ankara vs gibi metropollerden klavye bilginligi yapmayın sizin düşündüğünüz şeyleri biz de düşünüyoruz lakin gücümüz yetmiyor bu sistemi çokertecek olan bizim her zaman sadık kaldığımız devletimiz...
    Cevapla
  • Marmara 4 yıl önce Şikayet Et
    Aracılar çıksın madem kardeş siz kooperatif kurun kendiniz direk satın niye aracılara yediriyorsunuz
    Cevapla
  • Gariban çiftci 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim benden 1 ₺aldiklari ürünü sana aracılar yüzünden 5 ₺ veriyorlar sen 1 ₺ yersen ben 10 kuruştan bile satamam,zarar kokar çiftçilikten istifa eder ve de İstanbul'a senin yanına göçerim sende yurtdışından domates ithal edersin ama 20₺ yersin anladın sen onu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle