Huawei'den ilk kötü haber geldi!

ABD ile Çin arasında devam eden ticaret savaşının Huawei'ye sıçramasının ardından ilk kötü haber geldi. Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei Technologies Co. Ltd. için montaj yapan en büyük fabrikalardan birinin, "en azından" bir bölümü üretimi durdurdu. Öte yandan Çin’in en büyük yarı iletken üreticisi SMIC firması New York borsasından çekildiğini açıkladı.

Huawei'den ilk kötü haber geldi!
Huawei'den ilk kötü haber geldi!
GİRİŞ 25.05.2019 13:18 GÜNCELLEME 25.05.2019 13:18
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Nkkei gazetesinin, Singapur merkezli montaj şirketi Flex'in çalışanlarından birine dayandırdığı haberine göre, montaj şirketi Çin'deki ana fabrikasına Huawei telefonları ve diğer aygıtlarının üretimini, "yeni bir uyarıya" kadar durdurmaları talimatını verdi.

 

 

NE ZAMAN BAŞLAYACAĞI BELLİ DEĞİL!

Nikkei haberinde, şirketin, üretimin durdurulmasında ana neden olarak "sürmekte olan ticaret savaşı"nı gösterdiği ve üretimin yeniden ne zaman başlayacağının bilinmediği belirtildi.

 

 

TRUMP: ÇOK TEHLİKELİ

ABD ve Çin arasındaki ticaret gerginlikleri, ABD’nin Çinli teknoloji firması Huawei’i kara listeye alması ile yükselirken, ABD Başkanı Donald Trump, "çok tehlikeli" diye nitelendirdiği Huawei'in ABD-Çin ticaret anlaşması çerçevesinde çözülebileceğini söyledi.

Trump dün yaptığı açıklamada, ABD'nin Huawei Technologies'e yönelik şikayetlerinin bir ABD-Çin ticaret anlaşması çerçevesinde çözülebileceğini ifade etti.

Trump, Çin ile yakın bir zamanda ticaret anlaşmasına varılması için "hâlâ iyi bir olasılık" olduğunu vurguladı.

YARARLANMAYA DEVAM EDECEK

Bu gelişmelerin ardından Microsoft, kendi işletim sistemiyle çalışan ve firmanın farklı içeriklerine erişimi olan Huawei ürünleri siparişlerini askıya aldı. South China Morning Post gazetesinin haberine göre, Microsoft işletim sistemi kullanılan Huawei cihazlarının güncelleme ve güvenlik hizmetlerinden yararlanmaya devam edecek.

 

YORUMLAR 61
  • vtn 4 yıl önce Şikayet Et
    alistir sonra koz olarak kullan
    Cevapla
  • Pamuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Az sabredin hele. Kötü komşu insanı mal sahibi yaparmış. Çok geçmeden çin bunları kendi üretir hale gelecek. O zaman görürüz ABD yi. Koca bir çam kütüğü gibi ses çıkararak devrildiğinde şaşırmayın. Haa çin çok mu iyi? Elbette hayır. Al birini , vur ötekine. Doğutürkistana selam olsun, allahım sen müslümanları koru ve dirlik, birlik ver. Amin
    Cevapla
  • Fatiha 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle abd nin ürettiği malları kullanmamak gerekir. Aynı malı üreten diğer ülkelerden almak lazım. En güzeli ve milli olanı ise kendimizin yapması.
    Cevapla
  • dsada 4 yıl önce Şikayet Et
    bebek bezini bile amerikan malı seven gerizeklaı bir halkımız var
    Cevapla
  • ugur Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel gelișmeler olur. Abd dünya karșısiına alarak sonunu hazırlıyor, çok șükür.
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Abdnin teknolojinin düşmanı kaosun ise başkentidir. Dünyayı sömürerek her bankacılık işleminden faiz alan küresel ticaret sistemiyle dünyayı fakir bırakıyor. Yükselen ülkelerde kaos çıkararak dünyayı silah teknolojilerine odaklıyor. Abd nin bu eylemleri olmasa insanlık bir üst sanayi devrimine çoktan ulaşmıştı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle