Yumurtanın fiyatı 22 kuruşa kadar düştü

Irak’ın yumurta alımını durdurması tüketiciye yaradı. 35 kuruştan satılan yumurtanın fiyatı 23 kuruşa kadar geriledi.

Yumurtanın fiyatı 22 kuruşa kadar düştü
Yumurtanın fiyatı 22 kuruşa kadar düştü
GİRİŞ 24.05.2019 07:49 GÜNCELLEME 24.05.2019 07:54
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Yönetim Kurulu Üyesi Derya Pala, Irak’ın, mayıs ayının başından beri yumurta ithalatını durdurduğunu belirterek sektörün zor günler yaşadığını savundu.

Üretimin yaklaşık yüzde 30’una tekabül eden üretim fazlasını ihraç ettiklerini belirten Pala, “Bu ihracatın da yüzde 85’ini Irak’a yapıyoruz. İhracatın durmasıyla iç piyasada oluşan fazlalık arz-talep dengesine göre oluşan yumurta fiyatının hızla düşmesine sebep oldu. Üretici son haftalarda maliyeti 35-36 kuruş olan yumurtasını 22-23 kuruşa satmak zorunda kalıyor. Bu sürecin uzun sürmesi hâlinde, üretimin sürdürülmesi imkânsız hâle gelecektir” değerlendirmesinde bulundu.

 

 


Türkiye’de yumurta üretiminin ihracata dayalı büyüdüğünü, sürdürülebilir ve karlı bir yumurta üretimi için üretim planlamasının şart olduğuna işaret eden Pala, şunları kaydetti: Yıllık nüfus ve kişi başına yumurta tüketim artışı ile potansiyel ihracatı esas alan bir üretim planlamasına gidilmesi gerekmektedir. Sektör olarak beklentimiz Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde planlı üretime geçilmesidir. Sağlıklı bir planlama ile hem üreticinin mağdur olmayacağını hem de tüketicinin makul fiyatlarla yumurta tüketeceğine inanmaktayız.

YORUMLAR 12
  • Medutto 4 yıl önce Şikayet Et
    Hehehe son gulen iyi guler alma mazlumun ahini cikar aheste aheste
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar 30 lu yumurtayı 9 TL ye marketten aldım Konya'dan 13 TL falan di fiyatı düşmüş iyi oldu Ramazan da
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Uçuk fiyata satarken ,fırsatçılık yaparken hiç kimse planlamadan bahsetmiyor. Ekmeğimize kan doğrayanlar , gıda fiyatlarını bilerek arttıranlar beter olun. Ölseniz dönüp bakmam.
    Cevapla
  • ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim burda 15.li yumurta 9 tl.den 6,5 tl.ye düştü.Bu Ramazan.da iyi oldu halk ucuz yumurta yemeye başladı inş.5 tl.ye kadar düşer.
    Cevapla
  • Yistif - Rize 4 yıl önce Şikayet Et
    Marketlerde hala 13 TL den aşağıya kolisi yok. Yani ortalama 45 kuruşa satılıyor. Halkı kandırmaya gerek yok. Planlamanı iyi yapsaydın da batmasaydınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle