Huawei'den flaş karar! Resti çekip tarih verdiler

Çinli telekomunikasyon devi Huawei akıllı telefon, tablet gibi ürünlerinde Google veya Microsoft tarafından geliştirilen işletim sistemlerinin kullanılamayacak olması halinde kendi işletim sistemini bu yıl içinde hazır olacağını duyurdu.

Huawei'den flaş karar! Resti çekip tarih verdiler
Huawei'den flaş karar! Resti çekip tarih verdiler
GİRİŞ 23.05.2019 09:03 GÜNCELLEME 23.05.2019 09:04
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Açıklamada bulunan Huawei yöneticisi, yeni işletim sisteminin yazımının devam ettiğini ve ürünün 2019 dördüncü çeyrekte tamamlanmasını beklediklerini vurguladı.

Çin dışındaki pazarlar için yeni işletim sistemi için 2020 ilk veya ikinci çeyrekte kullanılabilir hale gelecek.

Bilindiği üzere geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump hükümeti tarafından alınan karar gereği, içlerinde Huawei'nin de olduğu 70 kadar şirket kara listeye alınmış, ABD'de üretilen ürünlerden ve hizmetlerden aksi yönde bir karar olmadığı müddetçe yararlanamayacakları açıklanmıştı. Google da Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin ABD tarafından kara listeye alınmasının ardından, Huawei kullanıcılarının Google ürünlerine olan erişimini askıya aldığını duyurmuştu.

 

 

YORUMLAR 65
  • Hakan Bayraktar 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeryüzünde asıl savaşlar teknoloji-ekonomi alanında. Koca Çin ve Rusya askeri alanda çok güçlü olsalar bile ticareti, petrolü, altını belirleyen dolar.Yeryüzünde para transferi ABD Bankaları sayesinde yapılıyor. Dünyadaki tüm gsm ve bilgisayarlar ya IOS, ya Android ya da Windows ile çalışıyor. ABD ambargoyu koyunca elin ayağın birbirine dolanıyor. O silahlarının hiç bir hükmü geçmiyor. Bu tekeller kırılmadıkça tüm devletler bir çeşit boyunduruk altında. Böyle biline...
    Cevapla
  • N. YILMAZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Kötü komşu insanı mal sahibi yapar. Biz bu kötü komşunun farkındayız da hala yeterince mal sahibi olamadık. İçimizdeki "özenti dejenerasyonluğu" hastalığından bir kurtulabilsek.
    Cevapla
  • Olsun derim 4 yıl önce Şikayet Et
    Tekel kırıldı huawei Öncülük yapacak hisse senedi seneye tavan çinli telefonlar android kullanmayacak abd için için eriyecek batsın ameriko. Ben batıyorsam oda batsın
    Cevapla
  • kotay 4 yıl önce Şikayet Et
    yap kardesim kendi işletim sistemini kur ne bekliyorsun
    Cevapla
  • ne anlamalıyız 4 yıl önce Şikayet Et
    Sorun işletim sistemini kendilerinin üretmesi değil. hazırda zaten bada gibi, şimdi tizen gibi işletim sistemleri var. Bunlar telefonlarda kullanılabiliyor. Hatta androidden daha verimli bile çalıştırılabilirler. Bu da sorun değil. problem " uygulama desteği " ve internet ekosisteminin tüm faydalarına erişebilmek. İşte bu noktada en az 5 yıl lazım ve bunun yanında uygulama geliştiricilerin yeni sisteme uygulama geliştirmeye istekli olması lazım. Uygulamasız veya yetersiz uygulama desteği alamayan işletim sistemi günümüzde çöptür. Dev windows bile bunu başaramadı. Kullanıcıların ilgisini windows phone lara çekemedi.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    windows u isteğinle tercih ediyorsun huawei yi ise telefonun olduğu için zorunlu olarak tercih ediyorsun. bir de üstüne 1.5 milyar müşteri oldu mu her şirket gönülsüz de olsa ticaret yapabilmek için destek vermek zorunda kalacaktır..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle