Moody's'ten şaşırtan Türkiye açıklaması

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluş Moody’s, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Ülke Riskleri Grubu Direktörü Yves Lemay, Türkiye’de enflasyonun kademeli olarak azalmasının beklediğini söyledi.

Moody's'ten şaşırtan Türkiye açıklaması
Moody's'ten şaşırtan Türkiye açıklaması
GİRİŞ 16.05.2019 14:27 GÜNCELLEME 16.05.2019 14:27
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirilen Moody’s Gelişen Piyasalar Zirvesi'nde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Lemay, “Enflasyonun kademeli olarak azalmasını, bu yılın sonunda yüzde 18,5’e gerilemesini bekliyoruz. 2020’de ise enflasyonun daha da azalarak yüzde 13’e gerilemesini öngörüyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Büyüme öngörülerine de yer değinen Lemay, ekonomi cephesinde, bu yılın sonunda yüzde 2 daralma öngördüklerini,  2020’de ise ekonominin kademeli olarak iyileşmesini ve yüzde 2 seviyesinde büyümesini beklediklerini kaydetti.

Lemay konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Çeyreksel bazda, ekonomik aktivitede kademeli bir iyileşme bekliyoruz. Bu bizim gelecek sene yüzde 2,0 seviyesinde ekonomik büyüme beklentimizi açıklıyor. Bizim tahminlerimize göre, ekonomik daralma  bu yılın bir noktasında hafifleyecek. 2020 yılında ekonomik iyileşmenin pozitif büyümeye dönmesini bekliyoruz.”

Moody’s’in değerlendirmesine göre kurumsal gücün azaldığı ve dikkate değer zorlukların mevcut olduğunu belirten Lemay, bu durumun politika belirsizliğine ve dışsal hassasiyetlere neden olduğunu kaydetti.

Lemay, “Moody’s’in perspektifi açısından temel önemde olan, Türkiye’nin gelecekteki reyting istikametinin belirlenmesi açısından Türkiye’nin geniş çaplı, kapsamlı, güvenilir bir ekonomik planın ortaya koyma kapasitesi.” diye konuştu.

Türkiye ekonomisini güçlü yanlarına da değinen Lemay, “Türkiye’nin ekonomik çeşitliliği, büyüklüğü, genç iş gücü ve hükümetin bilanço tablosu, ekonominin güçlü yönleri arasında. Bilanço tablosunda borcun GSYH’ye oranı görece sağlıklı. Biz bunun bu yıl yaklaşık yüzde 35’e çıkmasını bekliyoruz. Küresel bazda, bu görece düşük bir seviye. Ekonominin büyüklüğü, çeşitliliği, dinamizmi ve hükümetin görece olumlu borç ölçütleri. Bunlar reyting tarafından içerilen ekonominin iki güç kaynağı durumunda.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Ecnebi emperyalist ve masonik kafadaki Moody’s ...!!! " Senden gelecek fayda ALLAH'tan gelsin".... Seni kaale alanda "SENİN GİBİ OLSUN"...!!!
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    hadi git ordan pisli,k moodys sana ne türkşiye defolgit
    Cevapla
  • kaan 4 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu moodys , algı operasyonunuz tutmayınca haberi ilk biz verelim de saygınlığımız azalmasın diye mi düşündünüz. abd moodys ve S&P yi spekülasyon aracı kullanıyor , Türkiye yi ekonomik olarak zayıflatmaya çalışıyor ama bu millet sizin zorbalıklarınıza boyun eğmez.
    Cevapla
  • islamc 4 yıl önce Şikayet Et
    hadı yok canım ölemi ezuk modıfıye edılmış gavur arabaları sizi diittir get ezuk biz biliyoz len fransız kal
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırtması şaşırtıcı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle