Yeni emeklilik sistemi nasıl olacak? 2019'da yürürlüğe girecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, katıldığı bir televizyon programında yeni emeklilik sistemi ile ilgili tüm merak edilenleri detaylı bir şekilde açıkladı. Peki ‘’Yeni Emeklilik Sistemi’’ nedir, nasıl olacak? Yeni sisteme göre emeklilik yaşı değişecek mi?

Yeni emeklilik sistemi nasıl olacak? 2019'da yürürlüğe girecek mi?
Yeni emeklilik sistemi nasıl olacak? 2019'da yürürlüğe girecek mi?
GİRİŞ 21.05.2019 09:19 GÜNCELLEME 21.05.2019 10:19

Uzun zamandır tartışılan emeklilik konusu ile ilgili yeni açıklamalar Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapıldı. Albayrak, katıldığı bir televizyon programında “Herkesi Memnun Edecek Bir Emeklilik Sistemine Geçeceğiz, yeni emeklilik sistemi yolda ve bu sene sonuna kadar hayata geçirmiş olacağız” şeklinde açıklama yaptı. Bu cümleler üzerine EYT bekleyenler ümitlendi. Peki ‘’Yeni Emeklilik Sistemi’’ nedir? Yeni Emeklilik Sisteminde neler olacak? Detaylar haberimizde…

 

YENİ EMEKLİLİK SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Bakan Albayrak, "Türkiye adım adım bir üst lige çıktıkça, bunun da bir mücadele etkisi olacak. Doğrular evrenselse büyük Türkiye ideali için emin adımlarla kim ne derse desin… Sanayi üretimi, emeklilik, tarım reformu dedik, bakanlığımızla ilişkili kısımlarda tüm bu çerçevelerde Türkiye bu adımları atmaya devam edecek. Toplumumuzun bilmesi gereken husus bu. Milletimizle gurur duyuyorum. Ekonomik olarak 12 binden, 9-10 bine düşüyorsunuz, terör saldırıları, 15 Temmuz… Birlik gördük. Bunun iç yönetimsel kaynaklı değil, dış kaynaklı olduğunu toplumumuz görmüyor mu. Biz dik durmaya devam ettikçe sadece iktidar olarak değil, toplumumuzda etki sağlayınca güçlü çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 8-10 ayda dışardan faktörlerle eski Türkiye ayakta kalamazdı." dedi.

2019 SONUNA KADAR NELER YAPILACAK?

BES yeniden yapılandırılacak.

Kıdem tazminatı reformu gerçekleştirilecek, kıdem tazminatı fonu kurulacak.

Emeklilikte ek gelir oluşturacak tamamlayıcı emeklilik sistemi oluşturulacak.

Kıdem tazminatı fonu ile BES’in entegrasyonu sağlanacak.

2020’den itibaren her yıl BES’te 100 milyar fon biriktirilecek.

BES’te 5 yıl içinde milli gelirin yüzde 10’unu aşan fon büyüklüğüne ulaşılacak.

 

İSTİHDAMDAKİ ARTIŞ

Demin de bahsettim, Türkiye tüm bu siyasi etkilerle 8 ay zor bir süreci geride bıraktı. Bugün ortaya koyulan tüm bu rakamlar, güven endeksi, sanayi verimlilik kapasite, son dönemde en iyi şekilde ilerlediği. İstihdam mart nisan istihdamına sosyal güvenlikte 520 bin giriş var, mayıs haziran daha da artacak.

TÜM ZAMANLARIN REKORU KIRILACAK

Turizmde 50 milyon kişi sayısı 35 milyar ile tüm zamanların rekorunu kıracağız. Tüm uçaklarla yeni havalimanında full kapasiteye geçmesiyle bu anlamda da çok yoğun katkı ortaya koyacağımız bir süreç var. Bol döviz bol istihdam süreci var. Ben çok rahatım, halkımızın da rahat olması lazım. İletişim algı sosyal medyasıyla oluşturulmaya çalışan tüm bu negatif bu resmi ortaya koymamız lazım. Birileri algı oluşturmaya çalışıyor.

Yeni Emeklilik Sistemi

YENİ EMEKLİLİK YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Berat Albayrak, yeni emeklilik sistemi ile ilgili, "Tüm paydaşların memnun olduğu bir emeklilik sistemi kurmak... Bu yıl içinde değişimi gerçekleştireceğiz." dedi.