Pakistan IMF'yle anlaştı

Pakistan Maliye Bakanı Abdul Hafız Şaik, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile 6 milyar dolarlık kurtarma paketi konusunda anlaştıklarını bildirdi.

Pakistan IMF'yle anlaştı
Pakistan IMF'yle anlaştı
GİRİŞ 13.05.2019 08:56 GÜNCELLEME 13.05.2019 08:57
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Devlet televizyonu PTV'ye konuşan Şaik, anlaşmanın 3 yıllık bir dönemi kapsayacağını söyledi.

 

 

IMF ile 29 Nisan'dan beri yapılan görüşmelerin sonuca ulaştığını kaydeden Şaik, teknik konulara ilişkin görüşmelerin tamamlanmasının ardından paketin IMF tarafından onaylanmasını bekleyeceklerini ifade etti.

Şaik, Pakistan'ın 3 yıllık periyotta 6 milyar dolarlık destek alacağını aktardı.

 

 

IMF ile yapılan görüşmelerde 700 milyar Pakistan rupisi (yaklaşık 30 milyar lira) tutarındaki vergi muafiyetinden de geri adım atılması konusunda mutabakata varıldı.

İki taraf ilk olarak gelecek mali yılda oluşması beklenen 11 milyar dolarlık finansal açığın kapatılması üzerinde çalışacak. Pakistan gelecek yıl elektrik ve gaz faturalarına da zam yapacak.

Pakistan Ulusal Elektrik Enerjisi Düzenleme Kurulunun özelleştirilmesi de IMF ile yapılan anlaşma kapsamında gündeme alınacak ve devletin kurum üzerindeki etkisi en aza indirilecek.

Cari açığı 8 milyar dolara düşürmeyi taahhüt eden Pakistan hükümeti harcamalarını da azaltacak.

Pakistan ile IMF görüşmeleri Ağustos 2018'de Şaik'ten önceki Bakan Asad Ömer döneminde başlamıştı. Görüşmeler sürerken Ömer'le Pakistan Merkez Bankasının Başkanı da değişmiş ve göreve eski bir IMF çalışanı olan Dr. Reza Bagir getirilmişti.

YORUMLAR 23
  • Tuzla 4 yıl önce Şikayet Et
    Yani bizim Pakistan helikopter ve muhrip satışlarımız iptal oldu
    Cevapla
  • fero 4 yıl önce Şikayet Et
    bu sabah brussel de onumden pakistan konvoyu gecmisti rabi yapmistim :)
    Cevapla
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş ülke Pakistan’a bunu reva görenler İnşallah cenabı hak bunun kat ve kat fazlasını size yaşatsın... IMF demek işgal demek onların akıl oyunlarıyla gelecek olan paranın hayrını dahi görmemek demek..! Keşke IMF’ye bulaşan ülkelerden ders çıkartsalardı. Verdiği 6 milyar doları kim bilir kaç milyar dolar olarak geri alacaklar. Allah hallerine acısında anlaşma bozulsun inşallah
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Pakistan da %30 şii nufus var.Meşhur ağahan ın merkezi ingiltere malum.1970 li yıllar da ki bizde oynanan oyunlar oralarda uygulanıyor.Paranız yoksa iktidarınız da yok.IMF tasmasıyla canınıza okurlar.Düştüğünüz çukurda biraz nefes almanız için kapağı hafif kaldırırlar-kredi verirler faizli- sonra daha daha derin çukura kaydırırlar.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Gecmis olsun ALLAH kurtarsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle