Türkiye 30 ATAK satacak, eğitim uçağı alacak

Türkiye ve Pakistan arasındaki ticaret hızla artacak. Pakistan ordusuna 30 ATAK helikopteri teslim edilecek, ülkeden 52 eğitim uçağı alınacak.

Türkiye 30 ATAK satacak, eğitim uçağı alacak
Türkiye 30 ATAK satacak, eğitim uçağı alacak
GİRİŞ 12.05.2019 22:42 GÜNCELLEME 12.05.2019 22:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye ve Pakistan arasındaki ticareti hızlandıracak önemli bir adım atıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’yla Ticaret Bakanlığı koordinesinde ticarete ilişkin önemli bir eylem planı hazırlandı. İki ülke potansiyel ürün gruplarının listelerini birbirine sunacak.

ORTAK ÜRETİM PLANI

İki ülke arasında gümrük işlemleri basitleştirilecek. Pakistan’daki havalimanlarıyla ilgili işbirliği yapılacak.Taslakta, Pakistan ordusuna 30 ATAK helikopteri teslim edileceğine ilişkin bilgi de yer aldı. Pakistan’dan ‘Super Mushak’ eğitim uçakları temin edilmesi de planlanıyor. Bu kapsamda 52 uçağın alınması hedefleniyor. Savunma alanında ortak üretim için işbirliği de planlanıyor.

Teknoloji parklarına destek

E-ticaret ve posta hizmetlerinde işbirliği de gündemde. Türkiye ayrıca Pakistan’daki teknoloji parklarının geliştirilmesi konusunda da teknik destek yapacak. İki ülke de endüstriyel sektörlerde ortak girişimler için işadamlarını teşvik edecek. Bu alanlar arasında toplu taşıma ve kamyonlar, madencilik ve gıda işleme, turizm, inşaat, demiryolu, tekstil makineleri gibi sektörler yer aldı

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 5
  • kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    hazır işbirliğini ilerletmişken. uzun menzilli füze ve hatta nükleer teknolojilerinden de yararlanalım.
    Cevapla
  • polkay 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bi haberde, merak ettiğim şey neden eğitim uçağı alıyoruz. Bizim eğitim uçaklarımız yerli üretim olan hürkuşlar değilmiydi. İlginç. Bence bi an önce dünyaya caydırıcılık olması açısından nükleer bomba nasıl yapılır bunların işbirliğine başlansa daha iyi olur.
    Cevapla
  • bu ne perhiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Hürkuş yalan mı oldu 52 tane eğitim uçağı alıyoruz?
    Cevapla
  • ferit 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk Hava Kuvvetleri’nde uçuş eğitimi Hava Harp Okulu’nda başlıyor. T-41 yerine öğrenciler uçuşla Super Mushshak uçaklarında başlayacak. Hava Harp Okulunu’nu bitirdikten sonra pilotaj eğitimine ayrılanlar, SF260’lar yerine eğitime bu uçakta devam edecek. Havada üç kişi uçulması ile iki öğrenci pilot birbirine gözlemleyebilecek. Uçak yere inmeden havada değişim ile süreç kısalacak. Uçağın yüksek manevra kabiliyeti sayesinde eğitimde akrobasiye ağırlık verilecek. Bu aşamadan sonra adaylar KT-1T ve 2018’den itibaren envantere girecek olan TAI tasarımı Hürkuş ile eğitimlerine devam edecek. Buradan sonraki aşama, T-38M savaş uçakları olacak.
    Cevapla
  • Adana 01 4 yıl önce Şikayet Et
    Pakistanla Katarla Malezya Endonezya ile çok güzel işler projeler yapılabilir yapılmalıdır. bu güzel ülkelere sahip çıkmalıyız ortak bir gelecek inşa etmeliyiz.
    Cevapla