Avrupa’da üç balıktan biri Türkiye’den

Su ürünlerinde Avrupa’ya ihracat, bu yıl 1 milyar doları bulacak. Son iki yıldır Avrupa’da lider olan Türk balıkçılar, ABD’den Çin’e kadar etkinliğini artırıyor.

Avrupa’da üç balıktan biri Türkiye’den
Avrupa’da üç balıktan biri Türkiye’den
GİRİŞ 12.05.2019 10:05 GÜNCELLEME 12.05.2019 14:42
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Su ürünlerinde dünyanın en önemli fuarı olarak kabul edilen ve Avrupa’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Seafood Expo Global (Global Su Ürünleri) Fuarı, küresel sektör profesyonellerini buluşturdu. Bu yıl 27’nci defa kapılarını açan ve 175 ülkeden 700’ün üzerinde firmanın yer aldığı fuara, Türkiye’den iştiraklerin sayısı her geçen yıl artıyor. Millî katılım organizasyonu İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (İSHİB) tarafından gerçekleştirilen fuarda, Türkiye, önde gelen 15 firmayla yer aldı.

 

 

İSHİB Başkan Yardımcısı Ahmet Tuncay Sagun, Avrupa sofralarında bulunan üç balıktan birinin Türk balığı olduğunu, bu oranı artırmak için çalıştıklarını ifade etti. Sagun “Tüm dünyanın dev firmalarının burada stantları bulunuyor. Geçen sene sektör olarak 950 milyon dolar ihracat yaptık. Bu seneki hedefimiz, 1 milyar doları aşmak. Türk su ürünleri sektörü, AB pazarını fethetti. Bu bizim gurur kaynağımızdır. Pazarda hızla büyüyoruz ve söz sahibiyiz. Geçmiş yıllarda Yunanistan pazar birincisiydi, ancak son iki yıldır lider biziz. Su ürünlerinde ABD ve Japonya pazarında da payımız giderek artıyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Çin pazarında da Türk balıkları önemli bir yer alacak” dedi.

YORUMLAR 7
  • Dilaver 4 yıl önce Şikayet Et
    çipra levrek kilosu 35_40 tl ihracat yaptığınız fiyattan yurt içinde de satında millet balık yesin
    Cevapla
  • Yorgun Yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah berekitinizi artırsın.
    Cevapla
  • Adsız 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar ihracat yapan varda biz niye bulamıyor uz her tarafimiz deniz
    Cevapla
  • Reco 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl iştir anlamadim,ben sahil kentinde yasiyorum lakin balik yok...biz bulamiyoruz.
    Cevapla
  • Harun 4 yıl önce Şikayet Et
    Turk balikcilar bati afrikada avlaniyor tuttuklari baligi bizim halk tanimazda bilmezde bilmedigi baligida yemez bosuna yorulma
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    onlar çiflik balıklarda ondan
    Cevapla
  • Erol09 4 yıl önce Şikayet Et
    Bbunlar Balik Ciftliklerinde uretiliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle