ABD'den Çin'e ek gümrük vergisi

ABD, 200 milyar dolarlık Çin ürününe yüzde 10 olarak uygulanan gümrük vergisini yüzde 25’e yükseltti.

ABD'den Çin'e ek gümrük vergisi
ABD'den Çin'e ek gümrük vergisi
GİRİŞ 10.05.2019 08:03 GÜNCELLEME 10.05.2019 08:03
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın 200 milyar dolar tutarında Çin mali için gümrük tarifesini yüzde 10'dan yüzde 25'e yükseltme kararı yerel saat ile 00.01'de ve Türkiye saati ile 07.01'de yürürlüğe girdi. ABD Gümrük ve Sınır Koruma Ajansı, yerel saat ile 00.01 öncesi gümrüklenen Çin mallarına yüzde 25 tarife uygulanmayacağını duyurdu.

Ajans'ın verdiği bilgiye göre Trump'ın gümrük tarifesinin artırılması kararından etkilenen 5.700 kalem maldan Çin liman ve havaalanlarını 00.01'den önce terk edenlerin yüzde 10 gümrük tarifesine konu olacaklarını vurguladı.

ABD cephesi, Çin heyetiyle olan görüşmelerde çok az ilerleme kaydedildiğini belirtti. Çin Ticaret Bakanlığı ise karardan üzüntü duyduğunu ve ABD'nin kendilerini karşılık vermeye zorladığını belirtti

 

 

YORUMLAR 16
  • YUNUS 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM BU AMERİKANIN defterini dür.YA RABBİ bu ramazan hürmetine
    Cevapla
  • Mustafa Aytaç 4 yıl önce Şikayet Et
    savaş büyük Çinin karşı hamlesine göre biz doğru pozisyonu alıp bu işten ekonomik anlamda karlı çıkmanın yoluna bakmalıyız.
    Cevapla
  • tersinim 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD ÇİN ile rekabet edemiyor. çareyi kendi mallarını vergi ile korumakta buldu. Sözüm ona Çin malları ABD mallarından daha pahalı olacak. Tüketici ABD mallarını tercih edecek. Ammaaa..Bu sadece kaçakçılığı hortlatır. Trump amuca kacakçılığı nasıl engel olacak bakalım. Merakla bekliyoruz.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim köyde "İpini koparıp komşu tarlaları basıp, çitleri dağıtan deli danaların sonu hep" ya bir kasap tarafından ya da köylülerin seferber olmasıyla yakalanıp kesilmesi ile sonuçlanmıştır. ABD de bu kesilen öküze çok benziyor !! Irakta kımyasal masalıyla gelip milyonlarca Iraklının ölümüne sebeb olmaları bile sebeblerden birisi...
    Cevapla
  • Kayserili 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD vergi koyuyorda biz niye aynısını yapmıyoruz.Bizim sanayimizde değerlensin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle