Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yürütülen sözleşme kapsamında ASELSAN tarafından geliştirilen deniz platformları için yakın hava savunma sistemi Gökdeniz tanıtıldı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in de katıldığı lansman, 4. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF’19) düzenlendi.

KORKUT'UN DENİZ VERSİYONU

Gökdeniz, güdümlü anti-gemi füzeleri ve ayrıca insansız hava araçları, uçaklar ve helikopterlere karşı hava savunmasının en etkili şekilde karşılanmasını sağlayacak. Sistem, ayrıca yakın alanda asimetrik su üstü tehditlerine karşı da etkili olacak. ASELSAN tarafından geliştirilmiş olan 35 milimetre parçacıklı mühimmatı da kullanacak olan sistem, güncel hava tehditlerine karşı gemi öz savunması için etkili bir çözüm sağlıyor.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Selçuk Göksu 07.05.2019 23:55
    Bütün Dünya hasretle bizi bekliyor.
  • hamza 07.05.2019 18:02
    tebrikler
  • Üretelim 07.05.2019 17:38
    Allah razı olsun savunma sanayimiz için üretenlerimizden savunma sanayimizde devlet özel sektör üniversitelerimiz her türlü silahlarımızı devamlı üretelim devamlı ARGE'ler yapalım ihracat yapacaklarımızdan ihracatlar yapalım. Aynı şekilde aşılarımızı ilaçlarımızı tıbbı araç gereçlerimizi daha birçok önemli alanlarda aynı savunma sanayimiz gibi daima yerli milli üretelim ihracatlar yapalım.
  • TürkMücahid 07.05.2019 14:41
    YÜCE ALLAH yar ve yardımcımız olsun...
  • Mehmet KASTAMONU 07.05.2019 14:04
    MAAŞALLAH TEBAREKE ALLAH ALAMETİ HARİKAA ALİYÜL ALAA AMAN YARRABBİL ALEMİN VEYAA ERHAMERRAHİMİN çok şükür bize bunu verin bize şunu verin Diye el pençe divan hizmet kar tipli TÜRK VE MİLLETİ KALMADI KALMAYACAK İNŞAALLAH
Daha fazla yorum görüntüle