İstanbul Havalimanı e-ticaret üssü olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kenya, Fildişi Cumhuriyeti, Güney Afrika, Somali başta olmak üzere Afrika ülkelerinin İstanbul Havalimanı’nda yer istediğini belirterek “Havalimanı kargo ve e-Ticaret’in de merkez üssü olacak” dedi.

İstanbul Havalimanı e-ticaret üssü olacak
İstanbul Havalimanı e-ticaret üssü olacak
GİRİŞ 05.05.2019 10:54 GÜNCELLEME 05.05.2019 10:54
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yolcu kapasitesi bakımından dünyanın en büyüğü olan İstanbul Havalimanı e-Ticaret’in de üssü hâline geliyor. Özellikle Afrika ülkeleri İstanbul’da e-Ticaret merkezi kurmak için sıraya girdi. İGA, THY ve Boğaziçi Üniversiteliler Derneği iş birliğiyle düzenlenen “İstanbul Havalimanı Ekonomisi: Gelecek ve Fırsatlar Paneli”nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Tunus ile Türkiye arasında “e-Ticaret İş Birliği Anlaşması” imzalandığını hatırlatarak, “İstanbul’da e-Ticaret’in merkezini kurmak amacıyla bu anlaşmayı imzaladık.

 

 

Arkasından Kenya, Fildişi Cumhuriyeti, Güney Afrika, Somali geliyor ve diğer Afrika ülkeleri de sıraya girdi. Biz de e-Ticaret’le ürünlerimizi dünyaya pazarlamak istiyoruz” dedi. Bu ülkelerin e-Ticaret’in yeni merkezi olabilecek İstanbul Havalimanı’ndan yer istediğini kaydederek, PTT vasıtasıyla bu ticaretin yapılabileceğini, PTT’nin Amazon ve Alibaba gibi global bir şirket olma yolunda bu sayede ilerleyeceğini anlatan Turhan “İstanbul Havalimanı kargo ve e-Ticaret’in merkez üssü olacak” diye konuştu.

YILLIK KİRA GETİRİSİ 882 MİLYON AVRO

 

 

Havacılık faaliyetlerinin bugün dünyada, sadece ulusal ve bölgesel değil, küresel gelişmenin, kalkınmanın en önemli unsurlarından biri hâline geldiğini aktaran Turhan, Türkiye’nin kilit konumundaki coğrafi lokasyonuyla 1,5 milyar insanın yaşadığı, 35 milyar dolar GSMH ve 7 milyar dolar ticaret hacmine sahip ülkelere 4 saat uçuş mesafesinde olduğunu vurguladı.

Turhan, bugüne kadar Türk havacılık sektörüne 56 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirterek “Taşınan yük miktarı 4 milyon tona, sektörün cirosu 110 milyar liraya, yolcu sayısı da 210 milyona çıktı. Hedefimiz 450 milyona ulaşmak” ifadelerini kullandı. Turhan, İstanbul Havalimanı’nın ekonomik potansiyeline de dikkat çekerek, her yıl 882 milyon avro devlete kira ödeyeceğini bildirdi.

YORUMLAR 9
  • Mukan KAHAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Gelsin paralar.....)
    Cevapla
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    E-ticaret zaten elektronik olarak yapılıyor bir mekana ihtiyacı yok. Sanırım kast edilen bunun lojistiği.
    Cevapla
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    bizimkiler akıllarını kullansın. şu sn çinden gelen postalar kargolar gürcistana geliyor. ordan dağıtılıyor. vergi avantajımı balka birşey mi bilmiyorum ama bu avantajı, dünya dağıtım üssünü de ülkemize çekmek gerek
    Cevapla
  • Demir ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi mükemmel çok büyük bir başarı böylesine dev bir havalimanının kısa bir sürede bitirip faaliyete sokmak fakat ulaşımla ilgili pist üzerin de çok bekleme park alanlarının fiyatı peronlar arası yürüme çok zaman alıyor gibi şikayetler çok inşallah en kısa sürede bu sorunlar giderilir metro ulaşımı acil bir şekilde hal edilir
    Cevapla
  • bulent 4 yıl önce Şikayet Et
    her şekliyle merkez olmaya müsait bir havalimanı ülkemize çokbüyük bir katkı sağlayacağı apaçık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle