Erdoğan'dan YSK'ya çağrı: Neden açıklama yapmadınız?

Bakırköy'de MÜSİAD 25. Olağan Genel Kurulu'nda İstanbul seçimlerine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yolsuzluk var. Gidelim millete milli irade nasıl bir karar veriyorsa başımız gözümüz üstüne deriz onu kabulleniriz" dedi. Anamuhalefet temsilcileri YSK'ya yönelik sözlerini hatırlatan Erdoğan, "YSK'nın başkanı bu tehdit karşısında neden acaba bir yazılı açıklama yapmadı?" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 04.05.2019 15:23 GÜNCELLEME 04.05.2019 16:19
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD 25. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, YSK'ya çağrıda bulunarak, "YSK'nın başkanı, CHP'nin kendilerine yaptığı tehdit karşısında bir yazılı açıklama yaparak, 'Siz nasıl olur da bizi tehdit edersiniz' demiyor." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Vatandaşım bana şunu söylüyor. 'Başkanım bu seçim yenilenmeli' ifadelerini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

 

Resmi açılışını yaptığımız MÜSİAD’ın yeni genel merkez binasının hayırlara vesile olmasını diliyorum. DEİK Başkanı Nail Olpak kardeşimize de teşekkür ediyorum. Yola burada onunla çıktık. Hamdolsun yer mekan güzel ulaşım rahat artık kendi hizmet binası içerisin tüm faaliyetlerini gösterme imkanını MÜSİAD yakalamış bulunuyor. 1990 yılında ülkeye hizmet aşkıyla yola çıkan MÜSİAD bugün dünyanın en itibarlı sermaye kuruluşlarından biri haline gelmiştir. MÜSİAD’ın büyümeye devam ediyor olmasını dikkatle izliyorum. Daha kucaklıyıcı daha toparlayıcı bir kuruluş olması bakımından da önemsiyorum. Devletle sermaye arasında köprü olan MÜSİAD yanımıza durmasıyla da milli ve yerli oluşunu göstermiştir. Bunun en önemli örneği de 15 Temmuz olayıdır. 15 Temmuz’da beraberce dayanışma içerisinde verilen mücadele asla unutulamaz. Dünyanın en kadim, en önem verilmiş coğrafyada 1000 yıldır yaşama mücadelesi veriyoruz.

NEDEN YAZILI AÇIKLAMA YAPILMADI?

Biz hiçbir zaman milletin iradesinin üstünde bir irade tanımadık tanımayacağız. Milletin iradesin olan saygımız sebebiyle seçİm sonuçlarını yakından takip ediyoruz. Çabamız milletin oyunun kıymetini millete iadedir. Çabamız yolsuzlukla hukuksuzlukla bir 31 Mart'ı kurban etmek istemiyoruz. Anamuhalefet temsilcileri YSK'ya diyor ki, Kızılay'a çıkamazsınız diyorlar, tehdit ediyorlar. Anayasa'nın 138. maddesine bu tamamen aykırıdır. Bu uyarı değil imada bile bulunamazsınız der Anayasa'nın 138. maddesi. Şu anda YSK'nın başkanı bu tehdit karşısında neden acaba bir yazılı açıklama yapmadı?

ORTADA ŞAİBE, YOLSUZLUK VAR

Dünyanın birçok yerinde farkın yarım puan 1 puan olduğu yerlerde seçimler yenilenmiştir. Artık yetti. Şaibe var açık ortada. Vatandaşım bana seçim yenilenmeli diyor. İstanbul'da oyun var yolsuzluk var bu açık ortada. Banka memurlarının verdikleri kararlara eyvallah mı diyelim. Bizim gayretimiz sadece YSK'nın şaibeyi ortadan kaldıracak zemini hazırlamaktır. Ortada şaibe, yolsuzluk var. Bu şaibenin ortadan kaldırılması YSK'yı aklayacaktır.

BUNLARIN HAYATI TEHDİTLERLE GEÇTİ

Genel Başkanları 23 Nisan hak, hukuk, adalet diyor. İstediğiniz şeyler size sunulduğu zaman mı olarak her şey açık ortada. İşte meclis ortada, komisyon seçimleri ortada. Sana kimse o seçimlerde sana bir şeyler verelim zorunda değil. YSK'nın vereceği kararı bekliyoruz. Bütün evraklar kendilerine temsil edildi. Bizim tehdidimiz yok, onlar Kızılay'a çıkamazsın dese de bizim öyle bir şeyimiz yok. Kızılay herkesindir. Bunların hayatları tehditlerle geçti. Biz adil bir karar bekliyoruz.

BU BİR BEKA MESELESİDİR

Bu mesele bir beka meselesidir. Kandil'den nasıl talimatların verildiğini gördünüz, izlediniz. Daha şimdi bile söyledikleri ne, 'Kürdistan heyetlerimiz kazandı' diyor. Bu kadar her şey açık ortada. Böyle bir beka meselesi ortadayken buna sesimizi çıkarmayacak mıyız? Öyle kolay kabul edilebilir bir şey değil. Bunların gerçek yüzleri ortaya çıkınca milletimiz tezgahı daha iyi göreceklerdir. 

CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 52 ALDI BEYLER

Adalar'da bay Kemal İstiklal Marşı'nı okurken kendi adayı orada İstiklal Marşı'nı okumuyor. Adalar sakinleri buna rağmen seçti. 31 Mart seçimlerinin sonuçları üzerinden yeni hayaller kuruyorlar. Cumhur İttifakı yüzde 52 almıştır beyler. Bizi tanıdıklarını çözdüklerini bundan hareketlerle bizi alt edebileceğini sananlar ellerindeki malzemenin çürüklüğünün farkında değiller. Önümüzde 5 yıllık bir icraat dönemimiz var. Milletimiz bizden icraat bekliyor. Sorunlara çözüm bekliyor. Çok çalışacağız. Türkiye ortak paydası altında birliğimizi beraberliğimizi sürdürerek devam edeceğiz.Cumhur İttifakı üzerinde spekülesyona girmek isteyenlere sesleniyorum: Boşuna uğraşmayın. Siz bizim ittifakımızı bozamayacaksınız. Başta Sayın Bahçeli olmak üzere el ele şu ana kadar nasıl geldiysek aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.

"KURDA YIKICI PATLAMALARA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Kur üzerinden ekonomimizi çökertme hesapları devam etse de artık kontrol bizim üzerimizde. Küçük iniş çıkışlar elbette olacaktır. Ama yıkıcı patlamalara izin vermeyeceğiz. Enflasyonda üretici fiyatlarını da dizginmeye başladık. Çarşıdaki, pazardaki sıkıntıları biliyoruz. 

MÜSİAD'A İSTİHDAM ÇAĞRISI

MÜSİAD olarak bizim üye sayımız kadar 11 bine yakın. MÜSİAD'ın en az her üyesi 2 veya 3 tane istihdam yapması lazım. Sizin birilerine örnek olmanız lazım. 

YORUMLAR 23
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Demekki CHP YSK arasında pis işler karşılıklı çıkar ilişkisi var olabilir araştırılsın oy çalanlar gizliyenler var niye sesiz kaldıkları bunun kanıtı CHP kimki halktan kendini üstün görüp tehtit şantaj yapar kameralar önün de CHP ve HDP arastırılsın reis bunlar katil lerle kol kola diz dize bu katiller darbe yapmak için oylarını çalmış olabilir hemen arastırılsın YSK onların damı yada HDP yada fetöcü yada hain de olabilir telefon konuşmaları araştırılsın kameralar incelensin bağlantılar kim le reis takipçisi ol lütfen türküye için hepimizin geleceğini bu hainlerin eline kalırsa yolk oluruz
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Baştan beri reisi satan YSK zaten. Reiste biliyoda yangına benzinle gitmemek için sakin, suyu bulandırmadan çözme peşinde. Allah yardımcısı olsun Reisin, bu çevresindeki koltuk sevdalısı tembellerle iyi bile idare ediyor.
    Cevapla
  • abuzer kılınç 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence YSK yı hükümeti savunur ve savunmalı. Devletin kurumlarına yapılan saldırıları devletin kendisi ve devleti yönetenler sabunur. Selâm ve dua ile.
    Cevapla
  • Abc 4 yıl önce Şikayet Et
    YSK nın kararı gecikmedi mi? Seçim için karar geciktikçe seçimdeki usulsüzlükten menfaati olanlar cesaretleniyor. İşi tehdite kadar vardırıyor. Bu cüret karşısında sessiz kalmak da aslında baskıdan etkilenmek değil mi? YSK densizce tehdit ediliyor ve bu kurumdan bu durumda çıt çıkmıyor. Bir zaafiyet değil mi bu tavır?
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    Beyler İstanbul seçimi yeniden yapılmalı ve tüm gider masraflarda CHP den alınması lazım ?Zira hırsızlık yapanlar sahtekarlık yapanlar kendileri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle