Berat Albayrak'tan enflasyon açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yıllık enflasyonun yüzde 19,71'den 19,50'ye, çekirdek enflasyonun da yıllık yüzde 17,53'ten 16,30'a gerilediğini belirterek, "Bu gelişmeler, yaz aylarında özellikle gıdada sağlanacak düşüşle, hedeflerimizi tutturacağımızı gösteriyor" ifadesini kullandı.

Berat Albayrak'tan enflasyon açıklaması!
Berat Albayrak'tan enflasyon açıklaması!
GİRİŞ 03.05.2019 12:08 GÜNCELLEME 03.05.2019 14:19
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından, nisan ayına ilişkin enflasyonverilerini  içeren, infografikli paylaşımda bulundu.

TÜFE'de yaşanan pozitif gelişmelerin, ekonomideki dengelenme sürecinin  sürdüğünü gösterdiğine işaret eden Albayrak, şunları kaydetti:

 

"Yıllık enflasyon yüzde 19,71'den 19,50'ye geriledi. Ayrıca çekirdek  enflasyonda da yıllık yüzde 17,53'ten 16,30'a önemli bir gerileme oldu. Bu  gelişmeler, yaz aylarında özellikle gıdada sağlanacak düşüşle, hedeflerimizi  tutturacağımızı gösteriyor."

YORUMLAR 10
  • asya 4 yıl önce Şikayet Et
    varol reis
    Cevapla
  • ahmet kadı 4 yıl önce Şikayet Et
    biz neden farkına varamıyoruz enflasyonun düştüğünün........neden gelirlerimiz yetmiyor geçimimize............ya da DALGAMI geçiyor lar.......
    Cevapla
  • TürkMücahid 4 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü ülkemde "sahtekar, yalancı" müslümanlar (MÜNAFIKLAR) var! Pazarcıların %90 sahtekar ! Marketlerin %100 vurguncu, stokçu..!
    Cevapla
  • TürkMücahid 4 yıl önce Şikayet Et
    Markete ve pazara; DEVLET EL ATMAZSA , düşmezzzz !!!
    Cevapla
  • memet 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanın olumlu gelişmeleri bekliyoruz. dolar,euro,altın kurlarını düşürmek için gayretlerinizi bekliyoruz.işiniz rast gelsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle