Fırtına 2 obüsleri ilk kez görücüye çıktı

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarında başarılı bir şekilde kullanılan fırtına obüslerinin, yeni donanımlar eklenerek geliştirilen yeni nesil serisi 'Fırtına 2', 'İDEF 19 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda ilk kez görücüye çıktı. Yeni kulesi ve ilave donanımları ile Fırtına 2, dünyadaki rakiplerinin önüne geçecek birçok ilave yetenek kazandı.

Fırtına 2 obüsleri ilk kez görücüye çıktı
Fırtına 2 obüsleri ilk kez görücüye çıktı
GİRİŞ 02.05.2019 09:16 GÜNCELLEME 02.05.2019 10:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ASELSAN tarafından geliştirilen, yerli ve milli sistemlerle donatılan 'Yeni Nesil Fırtına 2 Obüsleri', Büyükçekmece TÜYAP'ta düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda yerini aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en önemli ateş güçleri arasında yer alan ve terör örgütlerine karşı hem yurt içi, hem de sınır dışı operasyonlarda aktif olarak kullanılan T-155 Fırtına Obüslerinin yeni nesil versiyonu olan Fırtına 2, fuarda ziyaretçilerin büyük ilgisini gördü.

 

 

Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki 1. Ana Bakım Merkezi Komutanlığı'nda yapılan ve fuara prototipi getirilen Fırtına 2'lerin diğerinden en önemli farkı atış hızı olurken, sac kesimleri ve kuleleriyle, birçok yeni özellikle üretilecek.

Fırtına 2'nin kule ve namlu yönlendirme sistemi tamamen elektrikli ve servo kontrollü hale getirilirken, birçok yenilenmiş elektronik birim de eklendi. Atış isabeti ve atış hızı iyileştirilen Fırtına 2'ye bu amaçlarla barut koşullandırma birimi eklenirken, yüklemesi de otomatik hale getirildi. Obüsün, yakın mesafeden karşılaşabileceği tehditler içinse sisteme uzaktan kumandalı silah sistemi UKSS (SARP) entegre edildi.

 

 

Kars'ta gerçekleşen kış testlerini başarıyla tamamlayan yeni nesil fırtına obüslerinin son testleri haziran ayında gerçekleşecek.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu firtinalar 40 km vurabiliyor firtina 2 gelistirilmeli en az 50 km vurabilirse bizim icin daha iyi olur suriyede kendi sinirlarimizdan daha uzak yerler vurulabilir 50 km ye cikarilmali
    Cevapla
  • Ayder Ayder 4 yıl önce Şikayet Et
    Fırtına geliyorrrrrrrrr, fırtına geliyorrrrrrrrr bam bam bam bama güme bammmmmm
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    hertür ihtiyacı karşılıyor aselsan süper teknoloji ama borsada ağır baskı uygulanıyor kasıtlı olarak önü kesilmeye çalışılıyor el atılmalı hakettiği değere ulaşılmalı
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Aselsan guclu uretici olduktan sonra istedikleri kadar baskilasinlar selin onunde set dayanmaz
    Cevapla
  • yakup 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun elinize emeğinize sağlık.
    Cevapla