Cep telefonunda ÖTV yüzde 50’ye çıktı

Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle cep telefonlarındaki ÖTV oranında değişikliğe gidildi. Tüm telefonlarda yüzde 25 olan ÖTV oranı, yüzde 40 ile yüzde 50'ye çıkarıldı

Cep telefonunda ÖTV yüzde 50’ye çıktı
Cep telefonunda ÖTV yüzde 50’ye çıktı
GİRİŞ 01.05.2019 10:03 GÜNCELLEME 01.05.2019 10:03
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Cep telefonlarından alınan ÖTV'de değişikliğe gidildi. Tüm telefonlarda yüzde 25 olan ÖTV oranı, vergi matrahı 640 TL ile bin 500 TL arasında olanlarda yüzde 40’a, matrahı bin 500 TL’yi aşanlarda yüzde 50’ye çıkartıldı.

 

 

YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Konuyla ilgili düzenleme Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile gerçekleştirildi. Cep telefonundaki ÖTV artışı bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

 

 

Şubat ayında TBMM’de kabul edilen yasa ile cep telefonlarından, ÖTV matrahlarına göre farklı oranlarda vergi alınmasının önü açılmıştı.

 

YORUMLAR 13
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    yazik ya. bu kadar da olmaz
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    100/150 bin tl ye bir otomobil var iken 5 bin tl bir telefona ucuz diyenler var ise ötv nin kdv nin ne olduğunun ne önemi olabilir ki. Para oldumu 5 bin tl ye dirift atanlar var.
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    ben almanyada yasiyorum ve en yeni telefonu almiyorum . ucuz tel aliyorum . sükür gelirimde iyi . benim anlamadigim, hersene sahit oluyorum , cogu insan dert yaniyor pahaliliktan . cebindeki telefonu soruyorum hep yeni en son model gercekten agzim acikda kaliyor . bizim insanimiz dengesini kaybetmis . tabiiki olmayani da var
    Cevapla
  • Alkan 4 yıl önce Şikayet Et
    En kaliteli telefon iki sene dayanıyor .sonra bozuluyor.yenisini almayacağım
    Cevapla
  • Dadas 4 yıl önce Şikayet Et
    Yillik 5 milyar dolar telefon ithalati yapan bir ulkeyiz.Telefon degistirme hastaligindan vazgececegiz ya da pasa pasa vergimizi odeyecegiz.Yerinde bir karar.
    Cevapla
  • Baybars 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerli telefonlara ötv desteği olsa iyi olurdu..
    Cevapla
  • shagyy 4 yıl önce Şikayet Et
    Seni Allah ıslah etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle