İşte TSK'nın göklerdeki yeni kartalı!

Anka'nın bir üst modeli olarak geliştirilen insansız hava aracı Aksungur, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'19) sergilendi. 40 saat boyunca havada kesintisiz uçuş yapabilen ve 40000 feet'e kadar çıkabilen araç, bu yıl sonunda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girecek.

GİRİŞ 30.04.2019 17:19 GÜNCELLEME 02.05.2019 09:00
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF'19) İstanbul'da kapılarını açtı. Birbirinden özel ürünlerin sergilendiği fuarda Anka-Aksungur dikkatleri çekti.

 

 

Yüksek Faydalı Yük Kapasiteli İHA Kesintisiz Çok Rollü İstihbarat, Gözetleme, Keşif ve Taarruz Görevleri için ANKA-AKSUNGUR İHA Sistemi; gündüz/gece İstihbarat, Gözetleme, Keşif ve Taarruz Görevleri’ni EO/IR, SAR ve SIGINT faydalı yükleri ve çeşitli havadan yere silahlarla icra eden Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı bir İnsansız Hava Aracı sistemi olarak dikkat çekiyor. ANKA-AKSUNGUR 40000 ft’e kadar uzun süreli operasyonlara imkan veren iki adet çift turboşarjlı dizel PD-170 motoruna sahip bulunuyor.

Aksungur, yıl sonunda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterine girecek. Kanat uzunluğu yaklaşık 24 metre uzunluğunda, 4000 bin feete kadar çıkabiliyor. Aynı zamanda 40 saat boyunca havada kesintisiz bir uçuş yapma özelliğine sahip.

 

 

Aksungur, Anka'nın bir üst modeli olarak geliştirildi. Daha önceki insansız hava araçlarından oldukça büyük, adeta bir uçak boyutunda. Birçok mühimmatı taşıma kapasitesi bulunuyor ve oldukça yüksek. Mühimmatların tamamıysa yerli ve milli.

Aksungur'un deneme uçuşları Mart ayında yapıldı. Yıl sonunda TSK'nın envanterine girecek Aksungur, ardından da üretim hızı artırılacak.

YORUMLAR 17
  • ugur Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp oy veren secmen bunu görmuyor mu? Demek ki bu chp türklukle pek alakasi yok.
    Cevapla
  • Yörük GURD 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu gurur başta Reis, teknik ekip ve millet olarak hepimizin.Çok şükür.
    Cevapla
  • Diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallah. Rabbim her konuda ülkemizi en ileri seviyelere ulaştırsın
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefete inat, hergün bir yenisi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 4 yıl önce Şikayet Et
    havada yakıt ikmali yapsa dahada uzun kalabilirmi
    Cevapla
  • alahandi. 4 yıl önce Şikayet Et
    40 saat yeterli gelmedimi kardeş. göklerde mi yaşasın hiç yere inmesin mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle