Turkcell’e Altın Pusula’dan İki Ödül

Eğitimden sanata, müzikten spora hayatın her alanına dokunan ve teknoloji gücünü toplum için faydaya dönüştürmeyi hedefleyen Turkcell için gurur verici bir gece yaşandı. Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen 18. Altın Pusula Gecesi’nde Turkcell, ‘Geleceği Yazan Kadınlar’ ve ‘Sportif Tarama’ projeleriyle iki ödülün sahibi oldu.

Turkcell’e Altın Pusula’dan İki Ödül
Turkcell’e Altın Pusula’dan İki Ödül
GİRİŞ 30.04.2019 15:46 GÜNCELLEME 30.04.2019 15:46

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen ve bu sene on sekizincisi gerçekleştirilen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri Yarışması’nda Turkcell iki önemli projesiyle ödüle layık görüldü. 21 ana ve 27 alt kategoride 200’ün üzerinde projenin değerlendirildiği gecede, Geleceği Yazan Kadınlar Projesi Kurumsal Sosyal Sorumluluk- Diğer kategorisinde ödülün sahibi oldu. Türkiye’nin genç yeteneklerinin ortaya çıkarılması amacıyla başlatılan Sportif Tarama çalışması ise Sponsorluk İletişimi – Spor kategorisinde ödüle layık görüldü. 

‘Türkiye’nin geleceğine değer katmaya devam ediyoruz’

Turkcell adına ödülü alan Kurumsal İletişim Direktörü İsmail Özbayraktar, “Eğitim, spor, müzik ve sanat gibi farklı alanlarda gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerimizin hepsinde ülkemiz ve dokunduğumuz hayatlar için en iyisini yapmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin geleceğine değer katmak ve fırsat eşitliği oluşturmak adına sürdürdüğümüz projelerimizle TÜHİD gibi değerli bir kurumdan ödül almak mutluluk verici. Bize cesaret ve motivasyon kaynağı oluşturduğu için Altın Pusula’ya katkı sunan, Turkcell’in projelerine oy veren herkese teşekkür ediyorum. Turkcell, 25 yıldır olduğu gibi, bundan sonra da teknolojiyi kullanarak hayatları iyileştirmeye devam edecek.”

Geleceği Yazan Kadınlar 3000 kadına ulaştı

Turkcell, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle ikincisi gerçekleştirilen Geleceği Yazan Kadınlar projesi, bugüne kadar 3000’e yakın kadına ulaştı. Kadınları yazılım konusunda eğitmek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak ve istihdam kapasitesi ve girişimciliği artırmayı hedefleyen projeye ilk sene 60 şehirden 1359 kadın girişimci başvurdu. 1836 saat sınıf içi ve 46 bin 200 saat online eğitim verildi. Proje boyunca 2,3 milyon satır kod yazıldı ve 203 proje fikri geliştirildi.