Cep yakıyordu fiyatı 75 kuruşa kadar düştü

Hasadın başlamasıyla patates ve soğan fiyatlarında gerileme yaşandı. Soğanın kilo fiyatının 75 kuruşa, patatesin 2 buçuk liraya düştüğü belirtildi.

Cep yakıyordu fiyatı 75 kuruşa kadar düştü
Cep yakıyordu fiyatı 75 kuruşa kadar düştü
GİRİŞ 29.04.2019 18:23 GÜNCELLEME 29.04.2019 18:27
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Yıl boyunca fiyatıyla cep yakan patates ve soğanın fiyatları, Çukurova’da hasatların başlamasıyla düşüşe geçti.

Yılın en büyük fiyat düşüşünün gerçekleştiği soğanın fiyatı 4-5 lira bandından 75 kuruşa kadar düştü. Soğanla aynı fiyattan alıcı bulan patatesin fiyatı da büyük bir gerilemeyle 2 buçuk liraya kadar düştü.

Adana Vedat Dalokay Hal Kompleksi’ndeki ürün fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulunan Adana Kabzımallar Odası İkinci Başkanı Mahsun Doğan, yıl boyunca kış aylarının çetin geçmesi ve yoğun yağışlar sebebiyle fiyatların yükseldiğini ancak havaların düzelmesi ve hasadın başlamasıyla fiyatlarda büyük gerilemelerin olduğunu söyledi. Doğan, “Kış aylarında 5 liraya kadar yükselen soğanın fiyatı şu anda 1 buçuk, ikinci soğanın fiyatı ise 75 kuruşa kadar düştü. Bir hafta sonra birinci soğanın halimizde 75 kuruşa kadar düşmesini bekliyoruz. Fiyatı 4 buçuk liraya kadar yükselen patateste ise hasadın ardından büyük bir fiyat düşüşü oldu. Şu anda taze patatesin fiyatı 2 buçuk lira civarında” diye konuştu.

Daha önce de fiyatların düşeceğini belirttiklerini kaydeden Doğan, hava şartlarının iyi gitmesi halinde tüm kalemlerde fiyat düşüşlerinin yaşanacağını sözlerine ekledi.

 

 

YORUMLAR 79
  • furkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Patates ve soğanı bile seçim malzemesi yaptılar.Ekonomimize devamlı saldırdılar.Şer ittifakı bunları seçim malzemesi yaptı.Bizim milletimiz aç kalır ama teröristlerle işbirliği içinde olanlarla asla yanyana olmaz.
    Cevapla
  • deli 4 yıl önce Şikayet Et
    soğan ve patatesleri alıpta nasıl çürüttüklerini. Gördük bunun bir oyun olduğunu halen daha görmedinizmi
    Cevapla
  • Yorumsuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür.. en sonunda stokçulardan sonra üretim başladı ve fiyatlar düşecek. Lakin bir yıldır insanları mağdur bırakan bu stokçuları ne millet ne de Allah affeder. Ellerindeki mallar çürüyünce yok fiyata satmaya başlamışlar onları da.. cepleri üç kuruş daha fazla para görsün diye yapılan şey iş midir? Yazık.. çok yazık
    Cevapla
  • ado 4 yıl önce Şikayet Et
    haram işlediler stokçuluk karaborsacılık haramdır
    Cevapla
  • KahramanMaraşlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Halciler aradan çıkarılmalı. Herkes kendi ürününü kendisi pazarlasın.
    Cevapla
  • MUHAMMET 4 yıl önce Şikayet Et
    üretim olduğu müddetçe fiyatlar düşer. her alanda reformlarla üretim odaklı bir model işletmeliyiz. suçu başkasında aramaya gerek yok, adamlar satrançta hamle yapar, önemli olan bizim karşı hamlemiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle