AB'nin sakız lideri

Ülker Türkiye Bölgesi Başkanı Mete Buyurgan, AB’deki en büyük özel markalı sakız üreticisi olduklarını söyledi. Buyurgan, “2018’deki 65 milyon dolarlık ihracatımızı 2019’da 75 milyon dolara çıkaracağız. 2 yıl içerisinde ihracatımızı 100 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

AB'nin sakız lideri
AB'nin sakız lideri
GİRİŞ 29.04.2019 09:50 GÜNCELLEME 29.04.2019 09:50

Ülker Türkiye Bölgesi Başkanı Mete Buyurgan, AB'deki en büyük özel markalı sakız üreticisi olduklarını belirterek, "2018'deki 65 milyon dolarlık ihracatımızı 2019'da 75 milyon dolara çıkaracağız. 2 yıl içerisinde ihracatımızı 100 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Buyurgan, Türkiye’de Ülker Oneo, Yupo, Kremini gibi markaların üretici şirketi olan Continental Confectionery Company'nin (CCC), Avrupa'nın en çok tanınan sakız üreticilerinden Danimarkalı Gumlink firmasıyla Yıldız Holding'in yüzde 50-yüzde 50 ortaklığıyla 2009'da kurulduğunu hatırlattı.

10 MİLYON $’LIK FABRİKA YATIRIMI

Gumlink’in Danimarka'da bulunan fabrikasını Türkiye'ye taşıyarak ve Avcılar'daki Baycan tesisiyle birleştirip Çorlu'da, piyasadaki bütün formatları üretebilecek bir sakız şeker fabrikası kurduklarını aktaran Buyurgan, "Fabrikaya bugüne kadar 120 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirildi. 42 bin ton üretim kapasitemiz var. En son, çok sevilen 7’li ministick sakızımız ve Yupo Çokojelo ürünümüz için Aralık 2018'e kadar 6 milyon avro civarında kapasite yatırımı yaptık" dedi.

SEVKİYATTA SON HIZ

Buyurgan, fabrikada 56 farklı hattın bulunduğunu belirterek, "Bu da bize dünyanın her yerinden gelen farklı müşteri talep ve tercihlerine çok daha esnek cevap verme imkanı sunuyor. Sakız ve şeker kategorisinde piyasadaki tüm formatların tamamına yakınını üretme imkanına sahibiz. Müşterilerimizden gelen talepleri 3 gün gibi kısa bir sürede üretip sevk edebiliyoruz. Bin çalışanımız var. Bölgede ciddi istihdam gücü yaratıyor. Fabrikadan çıkan bine yakın ürünün yüzde 65'ini başta AB ülkeleri olmak üzere ihraç ediyoruz" diye konuştu.

Yüksek kapasiteli üretim

Mete Buyurgan, Türkiye’deki sakız pazarının 15 bin ton olduğuna işaret ederek, “CCC şirketinin tek başına tüm Türkiye’nin sakızını üretecek kapasitede olduğunu söyledi. Buyurgan, şunları kaydetti: “AB’deki en büyük özel markalı sakız üreticisiyiz. Orada büyük müşterilerimiz var. Avrupa’nın en büyük zincir marketlerinin kendi markalı ürünleri de oluyor. Biz kendi işimizin yanı sıra onların da üretimlerini gerçekleştiriyoruz” dedi.