Trakya doğalgazında umut arttı

Trakya’da doğal gaz ve petrol arama çalışmalarına devam eden Kanadalı Valeura Energy’nin, Devepınar-1 sahasındaki sondaj sonuçlarının bölgede yüksek basınçlı doğal gaz bulunduğuna dair tahminleri desteklediği bildirildi.

Trakya doğalgazında umut arttı
Trakya doğalgazında umut arttı
GİRİŞ 27.04.2019 15:00 GÜNCELLEME 27.04.2019 15:02
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Şirketten yapılan açıklamada, Devepınar-1 sahasında planlanandan 500 metre daha derin sondaj yapıldığı ve “ciddi gaz bulgularına” rastlandığı belirtildi. Sondaj çalışmaları esnasında doğal gazın yüzeye çıktığı kaydedilen açıklamada, sahada birkaç defa gaz ateşlendiği aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Valeura Energy’nin Üst Yöneticisi (CEO) Sean Guest, “Bölgede bulunan Devepınar-1 sahasında yaptığımız sondajdan elde edilen sonuçlar, bölgede yüksek basınçlı doğal gaz bulunduğuna dair tahminlerimizi destekliyor. Elde ettiğimiz ilk sonuçlar bizi cesaretlendirdi. Bölgede bulunan Yamalık-1 ve İnanlı-1 sahalarımızın 20 kilometre kadar uzağında yüksek basınçlı gaz ve rezerv bulunduğu görülüyor. Yakın gelecekte birkaç alanda üretim testlerine başlayarak gaz akışına dair detayları anlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 36
  • RUHİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Ha gayret. Rabbim yardım et bize.
    Cevapla
  • Şahin 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir mübarek zatın kendisinden duymuştum,Cenabı Allah Anadoluya yer altından bir zenginlik verecek bir şans daha verecek..ama bu madde ney bende bilmiyorum demişti..
    Cevapla
  • poyraz 4 yıl önce Şikayet Et
    allahım cıldırıyorum.... biz kendi halimize birşeyler yapayacakmıyız...
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey büyük Allah'ım bu ülkenin altını ve üstünü bereketli kıl, bu milletin buna çok ihtiyacı var, zenginliğimiz, mazlum milletlere, müslüman kardeşlerimize huzur, mutluluk ve özgüven verecektir
    Cevapla
  • nurettin derik 4 yıl önce Şikayet Et
    petrol ve doğalgaz zengini müslüman ülkeler var. neden onların zenginliği mazlum milletlere, müslümanlara huzur, mutluluk ve özgüven vermiyor ??
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden kanada........bizim bu işi yapacak firma yokmu........
    Cevapla
  • Efe 4 yıl önce Şikayet Et
    Derin sondaj yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle