Bakan müjdeyi verdi: Ramazanda mutfak ucuzlayacak

Ramazan yaklaşırken gözler bir taraftan aylardır Türkiye’nin gündemini meşgul eden gıda fiyatlarında... Bekir Pakdemirli “Mutfaktaki enflasyonu minimuma indirmenin gayreti içindeyiz. Birçok üründe ucuzlamaları göreceğiz” dedi.

GİRİŞ 27.04.2019 08:33 GÜNCELLEME 27.04.2019 09:21
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

 Bahar gelmesine rağmen, bazı ürünlerin fiyatlarında yüksek seyir devam ediyor. Konunun takipçisi olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ramazanda tüketicilerin gıda ürünlerine daha fazla ihtimam gösterdiğine işaret ederek “Bunu bildiğimizden dolayı denetimlerimizi artırdık. Mutfaklardaki enflasyonu en minimumda tutacak şekilde vatandaşlara ulaştırmanın gayreti içindeyiz. Birçok üründe ucuzlamaları göreceğiz. Patatesinden soğanına, sebzesinden meyvesine kadar, ramazan inşallah bereketle geliyor. Hızlı şekilde ucuzlamayı, yaz döneminde de daha fazla ucuzlamayı hep beraber görüyor olacağız” dedi. Ayrıca önümüzdeki aylarda kapsamlı bir Tarım Şûrası’na hazırlandıklarını belirten Bakan Pakdemirli “Her konuyu A’dan Z’ye tüm paydaşlarla paylaşacağız. Sonbahara, eylül ayına yetiştirebiliriz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

 

FİYATLARDA NELER OLUYOR?

Ramazana sayılı günler kala market fiyatlarına bakıldığında; geçen ay sonuna kıyasla 6 üründe fiyat değişimi görülmedi, 11 ürünün fiyatı azaldı, 23 üründe ise fiyat artışı yaşandı.

ARTANLAR

Limon: Yüzde 50
Havuç: Yüzde 50
Patates: Yüzde 42
Soğan: Yüzde 28
Domates: Yüzde 22
Kırmızı et: Yüzde 18

 

 

DÜŞENLER

Sivri biber: Yüzde 48
Yeşil soğan: Yüzde 35
Patlıcan: Yüzde 20
Salatalık: Yüzde 19
Ispanak: Yüzde 16
Kabak: Yüzde 15

YORUMLAR 31
  • Birlik 47(TC ) 4 yıl önce Şikayet Et
    ekilmedik 1 metre kare toprak bırakmayalım yani üretim üretim üretim o zaman ekonomimiz daha bağımsız olur
    Cevapla
  • Emrullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Tek çözüm. Üreticiden tüketiciye. Stokculara karaborsacilara allah lanet etsin
    Cevapla
  • Bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Veraset yoluyla tarlalar 30 40 varise kalmış bölünüp işlenmiyo.buna otomatik cözüm. Örnegin tarla en büyüge tek teslim yada otomatik sat paylaştir,tarlada işlensin
    Cevapla
  • emekçi 4 yıl önce Şikayet Et
    tarım ürünlerinde ihracat bitmeden fiyat inmez,varsa iddiya giren her türlü girilir.
    Cevapla
  • Veysel 4 yıl önce Şikayet Et
    Dün Ankara'daki depolarda çürümüş soğanları çöplüklerde gördünüz. Bu soğanların parasını kimden aldılar kimse bedava iş yapmaz araştırılsın .Allah firsat vermesin zalim satılmış tüccara...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle