1 Mayıs dopingi: Bilet fiyatı 20 bin TL'ye çıktı

1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Küba da kutlamak isteyenler, Küba turlarına ve uçuşlarına büyük ilgi gösterdi. Bazı turlarda talepler nedeniyle kontenajanlar tükendi. Türk Hava Yolları'nın da doğrudan uçtuğu Havana seferlerinde de talep patlaması yaşanınca, birçok seferde yer kalmadı.

1 Mayıs dopingi: Bilet fiyatı 20 bin TL'ye çıktı
1 Mayıs dopingi: Bilet fiyatı 20 bin TL'ye çıktı
GİRİŞ 26.04.2019 15:09 GÜNCELLEME 26.04.2019 15:10
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Mayıs İşçi Bayramı yaklaştığı için Türkiye’den Küba'ya gidişlerde artışlar yaşanıyor. 1 Mayıs'ı Havana'da kutlamak isteyen Türkler'in ilgisi nedeniyle her yıl tur şirketlerinin her yıl düzenlediği Küba turlarına bu yıl da ilgi büyük oldu.

 

 

BİNE YAKIN TÜRK VATANDAŞI GİDİYOR

1 Mayıs'ı kapsayan 10-13 günlük turlar 2 bin 700 ila 4 bin dolar arasında değişirken, bazı turlarda yoğun talep nedeniyle yer kalmadı. Havana'ya 1 Mayıs kutlamalarının yapıldığı Devrim Meydanı'nda yer almak için 1,000 dolayında Türk vatandaşının gideceği tahmin ediliyor. Küba'ya olan ilgi THY'nin Havana seferlerinde yoğun talep patlamasına yol açtı.

 

 

20 BİN TL'YE ÇIKTI

Yoğun taleplerden dolayı 13 saat 10 dakika süren Havana uçuşlarında bilet fiyatları tek yönde business sınıfında 20 bin liraya kadar yükseldi.

GEÇEN YIL 50 BİNE ULAŞTI

Türk Hava Yolları’nın 2016 yılı Aralık ayından itibaren 305 yolcu kapasiteli Airbus 330 tipi uçaklarla haftada üç sefer düzenlediği İstanbul-Havana-Caracas (Venezuela) uçuşlarında doluluk oranları yüzde 80’leri geçiyor. THY ile 2017 yılında sadece Havana çıkışlı 37 bin kişi uçuş yaptı. Geçen yıl ise THY’nin Havana’ya yolcu rakamının 50 bine ulaştığı tahmin ediliyor. 13 saat 10 dakika süren İstanbul-Havana uçuşu sonrası aynı uçak Venezuela’nın başkenti Caracas’a devam ediyor.

Birçok Türk sadece Küba’yı görmekle yetinmeyip Küba'dan cruise gemileri ile hareketle Jamaika, Karayipler, Cayman Adaları gibi tatil merkezlerine de turlara katılıyor.

YORUMLAR 12
  • iron Amo 4 yıl önce Şikayet Et
    hacca gider gibi mübarek. allah şaşırtmasın ne diyelim.
    Cevapla
  • Cihangir 4 yıl önce Şikayet Et
    Sorarlarsa 1 Mayıs Bayramı kılıfı, Sormazlarsa tatil adalari çok güzeldi.
    Cevapla
  • ufaklik 4 yıl önce Şikayet Et
    Dışarı çıkınca kutlamaya gidiyorlar. Memlekette ortalığı talan etmek için uğraşıyorlar. 1 Mayıs’ta bir günde CHPnin kapısına gidip hırgür çıkarında samimiyetinizi bilelim.
    Cevapla
  • Mmmm 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede kriz var, para bol, zengin çök, bayram bol 20 tl bilet .Adamlar yunan adalarında ramazan kurban bayramını viski içerek kutluyorlar bir fincan kahve 15 ero vay be fakir turkiye
    Cevapla
  • RİZE,Lİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Hem 1 mayis İŞÇİ bayramı hem bilet 20 bin tl merak ettim hangi işçi küba ya bu bayramı kutlamak için 20 bin tl uçak bileti alıp gidiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle