Fuat Oktay açıkladı! Haziran ayında hizmete alınacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Yıl sonunda bitirmeyi taahhüt ettiğimiz 'Dijital Türkiye Versiyon 1.0'ı haziran ayında tamamlayıp hizmete alıyoruz" açıklamasında bulundu.

Fuat Oktay açıkladı! Haziran ayında hizmete alınacak
Fuat Oktay açıkladı! Haziran ayında hizmete alınacak
GİRİŞ 24.04.2019 14:34 GÜNCELLEME 24.04.2019 16:02

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulunun (YOİKK) yarın toplanacağını söyledi.

Oktay, bir otelde düzenlenen Yerel Yönetimlerde Seçilmiş ve Atanmış Kamu Görevlilerinin Etik Farkındalığının Artırılması İçin Teknik Destek Projesi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği ile yürütülen, yerel yönetimlerde etik kültürü geliştirmeyi amaçlayan projenin hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kamu Görevlileri Etik Kurulunun kuruluşu başta olmak üzere Türkiye'de etik ilkelerin yaygınlaşmasına daima öncülük eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve başarı dileklerini katılımcılara iletti. 

"DİJİTAL TÜRKİYE"

Kamu hizmetlerini tüm vatandaşlar için daha erişilebilir, eşit ve kolay hale getirmek amacıyla çağdaş kamu hizmeti anlayışı çerçevesinde e-Devlet uygulamalarının hayata geçirildiğine dikkati çeken Oktay, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dijital Türkiye'nin kapıları tüm vatandaşlarımıza sonuna kadar açılmıştır. e-Devlet sisteminde bugün 42 milyonu aşkın kullanıcı, 580 kurumun farklı hizmetlerinden 'Dijital Türkiye Portalı' üzerinden faydalanmaktadır. Gururla müjdelemek isterim ki yıl sonunda bitirmeyi taahhüt ettiğimiz 'Dijital Türkiye Versiyon 1.0'ı haziran ayında tamamlayıp hizmete alıyoruz. Haziran ayı içerisinde çalışmalarına başlayacağımız 'Dijital Türkiye versiyon 1.1'de yerel yönetim uygulamalarına ağırlık vereceğiz. Kamu hizmetlerinde belge değil beyan esası ile vatandaşımızla kamu arasında güven unsurunu tesis etmeyi, hizmet hızı, şeffaflık ve izlenebilirliği maksimum seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. Bütün bu uygulamalarla amacımız vatandaşına hizmetkar devleti ve kamu görevlisini uygulamaya almak.

Belge esasına değil beyan esasına dayalı bir hizmet anlayışına geçiyoruz. Zihniyet değişimini olabildiğince zorladık. Vatandaş hizmet almaya geldiğinde bizde olan hiçbir bilginin belgesini talep etmeyeceğiz. Özellikle yerel yönetimlerden bir ricamız var. Yerel yönetimlerin de aynı anlayış içinde hizmetlerini gözden geçirmeleri, zorunlu olmadıkları sürece vatandaştan belge talep etmeden bütün yerel yönetimleri kendi içinde yapılandırmalarını rica ediyorum. Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulunu yarın topluyoruz. Kamu, iş dünyası ve ilgili sivil toplum kuruluşları olarak, illerimizdeki yatırımların önündeki engelleri bir bir kaldırmaya devam ederken etik farkındalığı artırmaya çalışacağız."

Oktay, Türkiye'de idarenin eylem ve işlemlerini daha şeffaf ve hesap verebilir hale getirmek için, yasama ve yürütmeden ayrı olarak Türkiye Kamu Denetçiliği Kurumunun kurulduğunu ifade etti.

Kamu Görevlileri Etik Kurulunun üst düzey kamu görevlilerinin etik davranış ilkelerini ihlal şikayetlerini inceleme ve etik davranış biçimlerinin "vicdani bir muhasebe" haline dönüşmesi yönünde gayret gösterdiğini belirten Oktay, kamunun 'vicdan mekanizması' olarak yürüttüğü çalışmalar sebebiyle Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan ve tüm kurul üyelerine teşekkür etti.

KAYNAK: İHA