300 bin TL yatırım yaptı! Topraksız marul yetiştiriyor

Bursa'nın İnegöl ilçesinde çiftçilik yapan İldeniz Köprülü, 300 bin liralık yatırım yaparak, toprak kullanmadan, suda marul yetiştiriyor. Uygulamanın Bursa'da bir ilk olduğunu söyleyen Köprülü, ''45 günde ortalama 20 bin marul üretebiliyoruz. Ürünler tamamen organik'' dedi.

300 bin TL yatırım yaptı! Topraksız marul yetiştiriyor
300 bin TL yatırım yaptı! Topraksız marul yetiştiriyor
GİRİŞ 23.04.2019 10:31 GÜNCELLEME 23.04.2019 10:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İnegöl ilçesi Yeniceköy Mahallesi'nde 300 bin liralık yatırım yaparak 1100 metrekarelik alanda sera kuran İldeniz Köprülü, "Seramız, tarım mevzuatına uygun olarak topraksız tarım üzerinde marul yetiştiriciliği yapabileceğimiz bir sera. 1100 metrekare kapalı alana sahip. 45 günde ortalama 20 bin adet ürün alıyoruz. Ortalama maliyetimiz tüm alt yapı çalışmalarıyla birlikte 300 bin lira civarında" diye konuştu.

 

 

Asıl mesleğinin reklamcılık olduğunu daha sonra tarımla uğraşmak için sektör değiştirdiğini söyleyen Köprülü, "Biraz daha bilimsel yaklaşarak ürün kalitesini arttırmak amacıyla böyle bir girişimde bulunduk. Ürünler 45 günlük periyotta yetişiyor. Akan su kültüründe ürün besini tamamen sudan alıyor. 45 gün içinde hiçbir hastalığa, hiçbir mantara, topraktan gelen bütün zararlara ve haşerelere karşı izole bir durumda. Yüzde 100 organik olarak sağlıklı yetişiyor. Toprakta yetiştirilen ürünlere nazaran senenin tamamına yayılmış ürün yetiştirme periyodu var. İnegöldeki çiftçi arkadaşlarımız, geçen yıllarda toprakta yetiştirdikleri mahsullerden hem fiyat açısından hem de verim açısından mağdur olmuş durumdalar. Seracılığın bölgede gelişmesi çok faydalı olacaktır. Hem çiftçilerimiz açısından hem gelir açısından hem de milli değerler açısından faydalı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Köprülü, "Uygulama Bursada bir ilk olduğu için Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesinde görevli öğretim üyelerinden teknik destek alıyoruz. Öğretim üyeleri, seramızı diğer bölgelerdeki üreticilere örnek gösteriyor" dedi.

 

 

YORUMLAR 8
  • Yazık 4 yıl önce Şikayet Et
    Organikse topraktan aldığı herşey suda mevcut mu değilse suya verdiğiniz kimyasallar ne oluyor? Hem sizin köyde toprak mı bitti ki!
    Cevapla
  • hilali ahmer 4 yıl önce Şikayet Et
    Toprak görmesse bitki hasta eder sağlıksız olur
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Vitaminsiz bir nesil geliyor.
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Beş para etmez!!! Evimin arkasındaki bahçemde her çeşit sebzeyi yetiştiriyorum çok şükür! Bir numara organik. Yakında hava boşluğunda da üretirler!!
    Cevapla
  • Nazlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben iki senedir toprakta yetiştiremiyorum suda nasıl yetişmiş öğrenmek lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle