Çocuklar SİHA pilotu oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde bir grup öğrenci, silahlı insansız hava aracı (SİHA) kullandı.

Çocuklar SİHA pilotu oldu
Çocuklar SİHA pilotu oldu
GİRİŞ 23.04.2019 10:00 GÜNCELLEME 23.04.2019 10:34

Deneyap teknoloji atölyelerinde eğitim alan 17 öğrenci, TEKNOFEST  kapsamında öğretmenleriyle İstanbul'dan, Keşan ilçesindeki milli İHA ve SİHA  üreticisi Baykar'ın SİHA Uçuş Eğitim Merkezi'ne geldi. Öğrencilere burada merkezin eğitmenleri tarafından İHA ve SİHA'lar  hakkında bilgi verildi.

 

 

Daha sonra öğrencilere simülasyon istasyonlarında hava araçlarının  uçuş mantığı ve hareket kabiliyetleri anlatıldı. Çocuklara son dönemde ülke  içinde ve sınır ötesinde etkin olarak kullanılan insansız hava araçlarının önemi  de aktarıldı. Ardından SİHA'yı uçuş pistinde yakından inceleyen öğrenciler, Yer  Kontrol İstasyonuna alındı. Öğrencilere koordinat ekranları tanıtıldı. "Konuk pilotlar" SİHA pilotlarıyla bir SİHA'yı uçurdu ve aracı kontrol  etti. SİHA'nın havalanışı ve inişini merakla izleyen öğrencilerle eğitmenler  hatıra fotoğrafı da çektirdi.

 

 

Baykar SİHA uçuş eğitmenlerinden Taner Doğruer, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, Baykar ailesi olarak çocukları ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını  söyledi. Doğruer, çocukların küçük yaşlarda havacılıkla tanışmalarına vesile  olmanın gururunu taşıdıklarını ifade etti. Keşif gezisine katılan öğrenciler de çok mutlu bir gün geçirdiklerini  kaydetti.