Emekliye 3 müjde birden

Bu yıl emekliye seyyanen zam yapılacak. Aylık bağlama oranlarındaki farklılık giderilecek ve yüzde 4 olan ek ödeme ikiye katlanacak.

Emekliye 3 müjde birden
Emekliye 3 müjde birden
GİRİŞ 22.04.2019 10:54 GÜNCELLEME 22.04.2019 10:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Son yıllarda yapılan düzenlemeler, seyyanen artışlar ve bankaların verdiği promosyonlarla, ücretlerde iyileştirmeler yapıldı. Şu anda masada olan 3 ayrı formülle emekli maaşlarındaki dengesizliklerin giderilmesi hedefleniyor.  

 

 

1- İKİ KAT EK ÖDEME  

Mevcut düzenleme kapsamında, bu yıl maaşı bin 18 liranın altında olan emeklilere yüzde 5, üstünde olanlara yüzde 4 ek ödeme veriliyor. Yüzde 8'lik teklif hayata geçirilirse, maaşı 2 bin lira olan emekliye 80 lira ek ödeme verilirken, bu tutar 160 liraya yükselecek. Düzenleme hayata geçerse maaşlar 30 ile 368 lira arasında artacak.   

 

 

2- SEYYANEN ZAM  

Son çıkan yasa ile en düşük maaşı bin liraya yükseltilen emekliler bu sınırın asgari ücret ile eşitlenmesini talep ediyor. Talep kabul görürse en düşük maaş 2.020 TL olacak. Bu da birçok emeklinin maaşına bin liraya yaklaşan bir seyyanen zam anlamına geliyor.  Emekliler ayrıca zamlar için kullanılan enflasyon oranının TÜİK'in verilerine göre değil emeklinin daha çok harcama yaptığı ürünler üzerinden belirlenecek enflasyona göre hesaplanmasını istiyor. 

3- HESAP DEĞİŞECEK  

Emekli aylıklarını iyileştirmek için ikinci formül, zam farklılıklarının ortadan kaldırılması. Sosyal güvenlik kurumlarının tümü SGK çatısı altında birleştirildi. Ancak gerek emeklilik hesaplamaları, gerek zam kararları hâlâ farklı uygulanıyor. Tüm emeklilerin toplu sözleşmeyle belirlenen rakam üzerinden zam alması için çalışmalar devam ediyor. 

YORUMLAR 5
  • Sezer 4 yıl önce Şikayet Et
    Emeklinin hakları çiğnen mesin bizde bu ülkede yaşadığımız unutulmasın ayrım gözetmeksizin tüm hakları mız zam sistemi intibak zammı reçete muafiyeti gibi düzeltmeler yapılmalı oğlum mu evlendirmek istiyorum ama altın fiyatları uçacak herşey pahalı nasıl olacak devletin evlenecek genç lere birikim yapacak bizde birikimine destek verecez diyorlar iyide gençler ailesine yardım yapmaktan nasıl Birikim yapacak 1780 aylık alıyorum gelse geçin?
    Cevapla
  • yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    65 yaş aylığı bin lira adam otuz yıl çalışmış emekli aylığı yine bin lira gel de çalış bozdur bozdur harca
    Cevapla
  • TEÇ SEN 4 yıl önce Şikayet Et
    Memura da bayram ikramiyesi müjdesi olsa..
    Cevapla
  • EMEKLİ 4 yıl önce Şikayet Et
    İntibaklar
    Cevapla
  • ak partili 4 yıl önce Şikayet Et
    gıdada enflasyon ortalama %500,bazı sebzelerde %700-900,neden bahsediyorsunuz siz,milletin çektiğinden haberiniz yokmu?
    Cevapla