Ramazan'da zam beklenmiyor

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, her zaman tüketiciye ürünü en uygun fiyattan ulaştırmak istediklerini belirterek, "Şu anda ramazan ayında ve öncesinde gıda ürünlerinde herhangi bir zam beklentimiz yok, zam beklemiyoruz." dedi.

Ramazan'da zam beklenmiyor
Ramazan'da zam beklenmiyor
GİRİŞ 20.04.2019 17:35 GÜNCELLEME 20.04.2019 17:36
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

TPF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, yaptığı açıklamada, son dönemde marketçiler ile tüketicilerin fiyat artışlarında sık sık karşı karşıya geldiğini kaydederek, bu konuda kendilerine haksızlık yapıldığını söyledi.

 

 

Türkiye'de serbest piyasa şartlarında çok ciddi bir rekabet olduğunu dile getiren Altunbilek, böyle bir rekabet ortamında ve ekonomik süreçte haksız ve fahiş zam yapan üretici ya da satıcının cezasının herkesten önce tüketicilerin ve piyasanın vereceğini vurguladı.

TÜKETİCİ BİZİ CEZALANDIRILIR

 

 

Altunbilek, "Biz marketçiler yani perakendecilerin üretim tesisi yok. Bizler alıp satarız. Fabrikadan, bayiden alarak tüketiciye ulaştırırız. Aldığımız ürünün üzerine belirli bir kar koyarak satış yaparız. Her birimiz yan yana rekabet ederiz. 'Birlikte şu şu fiyatlara satalım.' dersek tüketici anında bizi cezalandırır." diye konuştu.

Piyasa konjonktüründe herkesin bir maliyeti olduğunu, girdilerin arttığını, üreticinin ürüne zam yaptığını ifade eden Altunbilek, kendilerinin de bu farkları satış fiyatlarına yansıtmak zorunda olduğunu bildirdi.

RAMAZAN AYI VE ÖNCESİ ZAM BEKLENMİYOR

Altunbilek her zaman ürünleri uygun fiyata tüketiciye ulaştırmak istediklerini belirterek, "Üreticimiz de biz de durup dururken zam yapmayız. Özellikle yaklaşan ramazan ayında tüketicilerin ürünlerini uygun fiyatlı almasını isteriz. Şu anda ramazan ayında ve öncesinde gıda ürünlerinde herhangi bir zam beklentimiz yok, zam beklemiyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR 8
  • Aga 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha Ramazan gelmeden zamlar yağmur gibi gelmeye başladı. Hiç inandırıcı gelmiyor.
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Zamlar çoktan yapıldı ve ramazana kadar da devam edecek. Dolayısıyla ramazanda zam yapmaya gerek kalmaz.
    Cevapla
  • izmitli 4 yıl önce Şikayet Et
    haksız yere kazanç yapanların ve buna bilerek isteyer göz yumanları rabbim helak etsin
    Cevapla
  • Doruklu 4 yıl önce Şikayet Et
    herkes gizliden zam yapıyor kim ne derse yalan inanmıyorum
    Cevapla
  • Birlik 47(TC ) 4 yıl önce Şikayet Et
    peki sırf ramazan geliyor diye zam yapanın Allah belasını versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle