Ramazan öncesi fırsatçılar türedi

Ramazana iki hafta kala, her sene yaşanan oyun bu yıl da sahnede. Et başta olmak üzere gıda fiyatlarında son günlerde temelsiz artış gözleniyor.

Ramazan öncesi fırsatçılar türedi
Ramazan öncesi fırsatçılar türedi
GİRİŞ 20.04.2019 06:34 GÜNCELLEME 20.04.2019 06:41
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

45 TL civarında seyreden kırmızı etin kilo fiyatı, 52 TL ve üzerine çıktı. Beyaz ette fiyat, 8 TL’den 11 TL’ye tırmandı.  Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, ramazan öncesi tavuk ve et fiyatlarının yükselmesine, kendilerinin de tepkili olduğunu söyledi.

HER RAMAZAN ORTAYA ÇIKIYORLAR

Yardımcı “Spekülatörler yine ortaya çıktı. Aylarca zam yapmadılar, şu anda en az yüzde 20 zam geldi. 3-4 gündür fiyatların önünü alamıyoruz. Her yıl ramazan öncesinde, bu istenmeyen artış gündeme geliyor” diye konuştu.

VATANDAŞA İHBAR ÇAĞRISI

Tüketici dernekleri ise, özellikle kuru gıda ve bakliyatta yaşanabilecek fiyat artışlarına karşı vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısında bulundu. Bu dönemde oluşabilecek haksız artışlar; 81 ilden Alo 175 Tüketici Danışma Hattı çağrı merkezine, Bakanlığa, CİMER’e iletilebiliyor. Ayrıca ‘Haksız Fiyat Artışı Şikâyet Bildirimi’ mobil uygulaması üzerinden, görselle birlikte şikâyet edilebiliyor.

Türkiye

YORUMLAR 50
  • KahramanMaraşlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu fiyatlar canlı tavuğa niye yansımıyor peki. 1,5-2 kilo temiz eti çıkacak köy tavuğunu 25 tl'ye pahalı sınan insanlar uğraşıyorum akşama kadar.
    Cevapla
  • tokatlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Etin fiyatına yüksek diyenler son bir yılda hayvan yemine yüzde 120 zam geldi. Buna ne diyeceksiniz
    Cevapla
  • Üretici 4 yıl önce Şikayet Et
    birde yen firmalarina bi bakabilseniz bu hafta yemlere 5 lira zam geldi kimse bunlari görmüyor
    Cevapla
  • evet_isyan 4 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyi özelleştirirsen, Et balık, Toprak Mahsuleri Ofisi gibi devlet kurumlarını büyük şirketler istemiyor diye çalıştırmazsak olacağı bu. Her şey özel şirketlerin hakimiyetinde olunca onlar da fiyatı istediği gibi belirler; devlet elindeki kurumlarla üreticiden alıp piyasaya normal bir karla verse bu şirketler kafasına göre fiyat arttıramaz. Öyle devlet et satmaz, devlet tüccarlık mı yapacak deyip her şeyi özele bırakıp sonra şikayet etmek nerden baksan tutarsız.
    Cevapla
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    serbest piyasa buymuş meğer ,yaklaşık 40sene önce yapılanlar acısını şimdi çekiyoruz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle